1. chp'nin kürt sorununa ilişkin yayınlarından haberi olmayan atatürkçü arkadaşların ağır cehaletini tedavi etmek amacıyla şunları aşağıya bırakayım öncelikle.

    1935
    1989
    2015

    derinliğinin boyutunu katiyen fark etmeyen bu cehaletin kişiye verdiği özgüven utanma duygusunu paralize ettiği için, tek cümleyle evrim kuramını çökerten benzerleri gibi bu arkadaşlar da kürt sorununu darma duman etmek için tek cümlelik gözü pek atılımlarda bulunuyorlar. ne yapsalardı, vatan elden giderken sussalar mıydı peki? elbette zekice bir şeyleri düşünüp söylemeleri lazım. yerim ben onları.

    neyse... teminolojiye gelelim. doğru, kürtler herhangi bir hak talep etmeselerdi, kürt sorunu falan olmazdı. şimdi marifet mi bunu söylemek? o zaman sen de bir haksızlıkla karşılaştığında sesini çıkarma bundan sonra, sorun olmasın. mesela yarın sabah otobüste birisi ayağına basıp özür dilemediğinde, bankamatik sıranı yüzüne bakmadan kaptığında, sinemada senin koltuğuna oturduğunda, sen hiç sesini çıkarma yeter ki sorun olmasın. git başka koltuğa otur. neticede aynı film değil mi? çok şükür kürt de türk de otobüse binebiliyor, bankamatikten para çekebiliyor ve sinemaya gidebiliyor bu memlekette. di mi ya?

mesaj gönder