1. artık bu konularda konuşan o kadar çok kişi var ki, içinize nasıl siniyorsa öyle bir yaşam kalitesi belirliyorsunuz.. light diye bize sürekli dayatılmaya çalışılan pek çok üründe şeker, tatlandırıcı var mesela.. yani ben hem şekerden vazgeçmek istiyorum hem de şeker tadında besinler tüketiyorum, ama şu kadar az kalorili.. bu nasıl bir mantıkla açıklanır bilmiyorum açıkçası.. o minik diyet yoğurtlar falan tırı vırı geliyor bana bu yüzden..
    atıştırmalık adı altında yine şeker, tuz tadını yoğun hissettiğimiz ürünler.. ve geneli dikkat ederseniz paketli, işlenmiş gıda.. bu tür gıdaların hayatımıza bu kadar çok girmesinde ben bim, a101.. gibi zincir mağazaların etkili olduğunu düşünüyorum açıkçası.. dondurulmuş ürünlerin de bu bağlamda ne kadar kötü bir gıda olduğunun altını çizmek lazım..
    yani aslında sağlıklı beslenmek şu an büyük şehirlerde zor evet.. çünkü zamanı kullanılmak sorun, 24 saat yetmiyor.. hal böyle olunca yeme içme çar çabuk yapılması gereken bir iş oluyor. burada da işlenmiş gıdalar çoğu zaman devreye giriyor.. haa takip ettiğim sağlıklı beslenme adına yayın yapan kanallar vs de de gördüğüm son derece yüksek fiyatlı ve genelde erişimi zor bilmem ne unu, yağı, cart curt.. şimdi böyle bir durumda insanlar bunu da ilave bir masraf olarak görüyor haliyle.. bunu da sevmiyorum açıkçası. benim kısıtlı şartlarda bir şeyler yapmam gerekiyorsa bunun açılımı onlar olmamalı..
    aslında kısaca aklıma geldikçe söylemek istediğim;
    *işlenmiş gıda tüketmeyin.
    *yoğurt mayalamak güzel ve biraz hayatınıza hareket kadar, deneyin.
    *mevsiminde meyve yiyin ama kararında yiyin.. kimi meyve çok şeker ihtiva ediyor unutmayın..
    *karbonhidrat bağımlısı olduğunuzu kabul edin ve unlu mamüllerden uzak kalın.
    *daha az tavuk, şu an mevsimi olması sebebiyle daha çok balık tüketin.
    *su içmek için bahane yaratın.
    *düzenli uykunun önemini idrak edin.. gece yarılarında uyumak cidden hem sağlıksız hem marifet değil..

mesaj gönder