• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.64)
one piece
korsan kral gold roger, bu dünyadaki herşeyi elde eder ve idam edilirken, tüm servetinin grand line'da olduğunu, onu arayıp bulmaları gerektiğini söyler. bu olaydan sonra herkes grand line'a gider. ancak grand line'a girmek çok zor, grand line'da canlı kalabilmek imkansızdır.

kahramanımız monkey d. luffy'nin rüyası, korsan kral olmak ve one piece denen kimsenin bilmediği, görmediği hazineyi ele geçirmektir. küçük yaşlardan beri hep korsan olmak isteyen luffy, kazara bir şeytan meyvası (akuma no mi) yemiştir. 3 farklı şeytan meyvası vardır ve bu meyvalar yiyenlere çok üstün güçler sağlamaktadır ancak bu güçlerin bedeli asla yüzememektir. luffy'nin yediği meyva onu bir lastik çocuğa çevirir. bu olaydan yıllar sonra luffy denize açılır. yolculuğu sırasında ekibini toplayacak ve one piece'i bulmak için grand line'da birbirinden tehlikeli ve komik maceralara atılacaktır.
  1. uzun zamandır animesini seyretmemekle birlikte güncel olarak mangasını takip ettiğim bir seridir.

    hikayede kendi içinde oldukça güzel bir dengeye sahip olmakla birlikte kısaca özet bilgi vermek gerekir ise;

    -büyük bir bölümü sular ile kaplı bir dünyada korsanlar kralının hazinesini bulmak için uğraşan korsanlar

    -korsanlara karşı olan dünya hükümeti ve denizciler

    -yiyene inanılmaz güçler kazandıran fakat yiyenlerin denize düşmeleri halinde yüzme yeteneğini yok ettiğin için kullanıcının boğularak ölmesine sebep olan çeşit çeşit güçlere sahip şeytan meyveleri

    -şeytan meyvelerinin gücüne karşı koyabilen haki adlı bir yetenek

    -dünya hükümetini düşürmek isteyen isyancılar

    -dünya hükümetine bağlı olan veya olmayan krallıklar, ülkeler, adalar

    -7 asil schibukai yani denizciler ile hareket eden korsanlar

    -3 adet çok güçlü denizci amirali

    -4 korsan imparatoru

    -daha önce delillerini dünya hükümetinin yok etmeye çalıştığı ve neler yaşandığını bilmediğimiz karanlık çağ/kayıp yıllar

    -karanlık çağa ait bilgiler içeren ve yok edilemez taşlardan oluşan çok az kişinin okuyabildiği dev taş yazıtlar

    özetle seride ne kadar güçlü olursa olsunlar onları alt edebilecek birisi veya bir yetenek muhakkak vardır. hikaye ilerledikçe derinleşiyor fakat buna karşın mangaka arcları gereksiz yere uzattıkça uzatıyor.

    oldukça eğlenceli bir seri olmasına rağmen animesi oldukça uzundur. bu yüzden seriye başlamak isteyenlerin mangasından takip etmeleri daha mantıklı olur.

mesaj gönder