1. dinlerin gelir kaynağı.
    dünya üzerindeki hemen hemen tüm dinler, ilk inananlarını ölümden sonra ölümsüzlük vaadi ile toplamıştır. bu gün bile baktığımız zaman insanların içinde samimi bir inançtan ziyade, ölümden sonra sonsuz yaşam aşkı olduğunu görmekteyiz.
    ayrıca tanrıyı tanrı yapan en önemli niteliklerden biridir. tanrı'nın insana en etkileyici gelen tarafı sonsuzluğudur. buna göre ölümden sonraki yaşam başladığında tanrı artık bu kadar özel bir varlık olmaktan çıkar çünkü insan da artık ölümsüzdür. bu sebeple dini kitaplarda ölümden sonra tanrı ile herhangi bir etkileşim içine girileceğine dair bir bilgi yoktur. bu da insanın kendisini ölümsüzlüğü sebebi ile tanrı mertebesine bir adım daha yaklaştırmasından dolayıdır.

    bilim ise bugün bile ölümsüzlük ile ilgili araştırmalar yapmaya devam etmektedir. çünkü ölüm insanın yaşama güdüsü ile ters düşer.

    ancak yapılan araştırmalar, ölümsüzlük mümkün kılındığında ortaya çıkacak pek çok sorun öngörür. bu sorunların başında elbette nüfus artışı gelmektedir. çünkü ölümsüz insanlarla dolu bir dünyada yeni insanlar doğurmak mantıksızdır. ancak üremek tüm canlılar gibi insanlığın da temel amaçlarındandır. bu da bir eksikliğe neden olacaktır.

    buna benzer pek çok örnek verilebilir olsa da, insanoğlunun içindeki ölümsüzlük aşkı körelmediği sürece dünyadaki sorunların tamamını çözüme ulaştırmak asla mümkün olmayacaktır.

    ölümsüzlük, gerçek olması pek mümkün olmasa da insanlığı bir sürü sorunun içine sürüklemeyi başarmıştır.
    tabi mümkün olmadığı halde insanlığın başına sorun açan tek şey ölümsüzlük değildir.

mesaj gönder