1. hayatınızın sonu değil, unutmayın. sakinliğinizi koruyun. bir senelik emek düşüncesini bir kenara bırakın çünkü işinize yaramayan düşünceleri sınavda kullanmayacaksınız, boşuna ön belleğinizde yer etmesin.

    ileride yapmak istediğiniz mesleği ve işi iyi düşünün. puana göre hareket etmek kariyeri çöpe atmak demektir. kariyerini çöpe atan adam ileride çok para da kazansa genel olarak hayatından memnun olmaz. mutsuz ölmek istemeyen umarım vardır aranızda. herkes doktor, herkes mühendis, herkes akademisyen, herkes öğretmen olmuyor. yada devlete kapağı atmıyor. sizin yaptığınız, yapmak istediğiniz nedir, başarabilecek kafa yapısına, beceriye, tecrübeye, ilgiye sahip misiniz, en önemlisi bu.

    önünüzdeki bir sınav, yalnızca bir sınav. bundan sonra çok daha büyükleri karşınızda olacak. aile kurmak, çocuk sahibi olup olmamaya karar vermek, nerede yaşamak istediğiniz, nerelere gitmek istediğiniz, kimlerle beraber yaşlanmanız gerektiği gibi çok daha büyük sınavlarınız var. ygs sadece bir sınav, hayat değil.

mesaj gönder