1. bugün için gerçekleşmiş durumdur. ancak halk da (ne kadar durmaksızın aşağılasak da) o kadar da aptal değil ve böyle yaşamaktansa "ne olacaksa olsun ulan böyle yaşanır mı" diyecek bir noktada. bu belki 15 gün sonra belki 3 ay sonra gerçekleşecek. ve o noktada gezinin yanında solda sıfır kalacağı bir takım olaylar ortaya çıkacak. tabii kürt hareketinin derdi erdoğan'la, o yüzden böyle bir olay çıktığı zaman, değil bomba patlatmak, halk direnişinin yanında bile olabilirler. ama ışid ve müritlerinin burada erdoğan'a ne kadar yakın ve halk direnişine ne kadar uzak konumlanacakları çok önemli halk için.

    bazıları diyor ya, "tc devletinin sabrını test etmeyin" diye. halkın sabrı yaklaşık 5-6 senedir ciddi bir şekilde test edildi. her şeyi de kabul ettik aslında yavaş yavaş. ama geldiğimiz noktada maslov piramidinin en altındaki "güvenlik" durumunun tehlikeye girmesiyle işte gerçekten denildiği gibi halk için "bıçak kemiğe dayandı". insan her şeysiz yaşayabilir ama ölüm tehlikesiyle yaşamamak için de her şeyiyle mücadele etmeye hazır bir varlıktır, çünkü o şekilde yaşamak tam manasıyla "yaşamak" olarak tanımlanamaz.

    bakalım daha neler görecek bu cefakar halkımız. tünelin ucu bombok bir yere çıktı. umarım en yakın zamanda kolayca bir şekilde tüm bu işlerden yakamızı kurtarıp, huzurlu günlerimize geri dönebiliriz.

mesaj gönder