1. tum avrupa icin sok edici olan olaydir. zira paris cok beklendik degildi. su an onlem aldiklarini dusunuyorlardi ama ikinci defa guvenli bolgelerinde boyle bir sok yasiyorlar. etkileri bizim uzerimizde oncelikli olmak uzere buyuk olacak diye dusunuyorum.

    turkiye'deki olaylar olurken benim de ankara olacak misiniz diye sormuslugum var. asil niyetim icten ice bizim icin uzulmeyen insanlarin uzuluyor gibi yapmalarini istemek degildi. sadece hala cogu insanin anlamadigi bir gercegi anlamalarini istemistim: teror terordur, dunyanin bir ucunda olmasi sana dokunmayacagi anlamina gelmiyor. sessiz kalmak, bize ne yahu demek; belki vicdanen dogru degil ama bundaki asil sorun yarin o problemin gelip sana da bulasabilecegiydi. malesef avrupa bunu yasayarak ogrenmek zorunda kaldi.

    gerci hala anlayabildiklerini sanmiyorum. evet bizim hukumetimizin bu konudaki tutumu desteklenmemizi guclestiriyor ama besledigin canavarin bir gun seni de bogabilecegini artik gormen gerek.

    sakin yanlis da anlamayin oh olsun falan demiyorum, zira ben de bugun neredeyse o metroda olacaktim, belki yarim saat daha gec ciksaydim evden. ama sadece bizimle duygusal bag kurmayan ki kurmasina da gerek olmayan avrupa'nin kendilerini dunyanin izole bir bolumu olarak gormekten vazgecmesi gerektigini dusunuyorum. bu tum dunyanin sorunu.

mesaj gönder