1. daha dün twitter'da simerazzi isimli kullanıcı abd büyükelçiliği'nin yayınladığı uyarıdan bahsediyordu fakat ne istihbarat ne emniyet büyükelçiliğin uyarısını sallamamış! demek ki ertesi gün bu olay oldu. hiçbir şey yapmayıp twitter'ı takip etse şu anki konumundan daha iyi durumda olurdu milli istihbarat teşkilatı.

    voltaire'in kutsal roma cermen imparatorluğu için ne kutsal ne roma ne de imparatorluk şeklinde bir yorumu vardı. aynısı milli istihbarat teşkilatı için de geçerliymiş anlamış olduk.

    edit: saldırıda kullanılan aracın merasim sokak olayındaki araçla aynı model olduğu söyleniyor. bu arada twitter da yavaşlamış sanırım yine başladık. sırasıyla twitter yavaşlar, bu durumda hökümetin suçu ne? diyenler ortaya atlar, bir yetkili! çıkar bıçak kemiğe dayandı der sonra da bir ay sonraki saldırıya kadar diğer taciz tecavüz olaylarını konusuruz. gündemin batsın türkiye.

    edit2: hamdolsun yayın yasağı da geldi. bu arada bu gece yüksekova ve nusaybin'de operasyon başlatılacağına dair dedikodular vardı -ki ilgili yerlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, bir önceki patlamada kullanılan araç ve yönteme de bakarak yine aynı bok sanırım. yaralılara acil şifalar diliyorum zaten yapacak başka bir şey de kalmadı.
  2. Buraya verdiğim linkler sansürsüz fotoğraflar. Kaldıramicak olan bakmasın.
    http://hizliresim.com/NAkyAX
    http://hizliresim.com/OAEWE4
    http://hizliresim.com/GR3q3r
    http://hizliresim.com/y5VyVk
    http://hizliresim.com/6Pm4m0

    Sözlüğü, deepwebe çevirmiş olabilirim. Bunun için öncelikle özür dilerim. Ama empati yapmanızı istiyorum sizden. Orda yatan insanlar belkide siz veya ailenizden biri olabilirdi. Belkide bugünkü sınavı tartışan iki lise öğrencisi. Sizin insanınız ölüyor sözlük. Sen ölüyorsun, ben ölüyorum, o ölüyor. Canımızdan can gidiyor.

    Çıkıp sokağa ana avrak sövmek, bağırmak tepinmek istiyorum. Ama ailemin yanında olmalıyım sözlük. Sizde ailenizin yanında olun. Bu insanlarda sizin ailenizdi. Onlara sahip çıkamadık, kalanlara sahip çıkalım.
  3. hakkında bir iki kelime etmek istediğim patlama. zaten artık ankarayı bilen bilmeyen herkes patlamaların gerçekleştiği yerlerin stratejik önemini televizyonlardan falan öğreniyor, üzerinde durmanın anlamı yok. mit'in basiretsizliğini de anlatmaya gerek yok, onun da herkes farkında. politikaya da girmeyeceğim, herkes birbirini suçluyor. ancak ufak bir şey anlatmak istiyorum.

    bundan bir hafta önce kız kardeşimle telefonda konuşuyordum. üniversite dolayısıyla ankara'da değilim, çoktandır da gidemiyorum ama ailem ankara'da. bizim evin hemen karşısında 3 katlı çok büyük olmayan bir avm var, kesinlikle ses getirecek bir yer değil. kardeşimle konuşurken "abi, geçen gün avm'de arkadaşlarımla gezerken bir anda ortalık karıştı, hemen dışarı çıktık, polisler falan geldi. sonradan öğrendik ki içeride canlı bomba yakalamışlar." dedi. evimin önü lan! küçük bir semtteki küçük bir avm. "nasıl olur, neden medyaya yansımadı?" dedim, "arkadaşımın babası istihbaratta çalışıyor, o söyledi, iki tane daha arıyorlarmış, ondan medyaya yansımamış" dedi.

    çok üzerinde yorum da yapmak istemiyorum ama artık kızılaya gitmeyin falan demeye gerek yok, evden çıkmaması lazım. ben küfür etmeyi, üzülmeyi falan geçtim, korkuyorum. ailem sevdiklerim için korkuyorum. benden ne istiyorlarsa vermeye hazırım, bu iş nasıl çözülecekse bir parçası olmaya her dediklerini köle gibi yapmaya hazırım, ailesi sevdikleri için de bunu yapmayacak yoktur, hazırız, istediklerinizi yapacağız, artık bitsin, artık korkmayalım.
  4. ben artık gerçekten yoruldum ve yıldım.
  5. odtu kampüsünde çok net duyulan patlama. ankara'nın göbeği de olan patlama. günde yüzbinlerce insanın geçtiği yer. şansa yaşıyoruz dedik bugun de.
  6. cnn türk canlı yayında patlama yerinden görüntüleri veriyor, son bilgileri almaya çalışıyor. ekranın sol üst köşesinden de fb-kayseri maçı skorunu veriyor. ülkede seviye bu işte...
  7. tc'nin başkentindeki üçüncü patlamadır.ülkenin ortasında patlamalar oluyor artık.dün orda zirve için toplandığımız arkadaşlarla aynı saatlerde buluşmuştuk.pazar günü mü yapsak diyorduk.her türlü etkinliğin şehrin merkezinden uzakta yapılmasını rica ediyorum.çok gerekmedikçe dışarda olmayın.
  8. çocuk yaşta tecavüze mi? uğramak
    yoksa ülkenin orta yerinde bombayla mı patlatılmak

    yazık günah ülkenin hali içler acısı. allah ölenlere rahmet eylesin. sebebi olanlar; yatacak yeriniz yok.
  9. önce ankaradaki tanıdıkları aradım.
    tanıdıkları soruyorum ama..
    gerçekten ölenler de tanıdıklar... bizimkiler ..
    bizden birileri.
    istiklal marşı söyleyen.
    türk bayrağı altında yaşamaktan gurur duyan.
    olmeselerdi ölenler için allah rahmet etsin diyecek olanlar.
    tam olarak bizimkiler öldü.
    biz öldük..
    h2o
  10. cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın, şu link
    röportajında ahkam keserken abd ankara büyükelçiliği kendisinden bir gün önce patlamayı haber vererek, düştüğümüz durumu özetliyor. *
    saba