• youreads puanı (9.50)


  1. bende derin duygular uyandıran başarılı bir 23 nisan gösterisi. barış manço nun şarkısı zaten saf ve tarifsiz bir duygu veriyor birde bu saflığa çocuklar da eklenince gözlerden mutluluk damlaları süzülüyor. tebrik ederim emeği geçer herkesi.
  2. çocuklari tanimlarken hep kullandigimiz o meshur lafin anlatildigi bir video olmus. "geleceğin mimarlari."

    bakin işte gelecekte buralarda bu güzel cocuklari gorecekseniz diyor video bana. yani umutlu olun diyor.

    bir de bugun o gemilerde o uniformalarla ya da baska alanlarda baska kiyafetlerle calisan sert yüzlü keskin tavirli insanlarin da bir zamanlar boyle masum çocuklar oldugunu düsündüm izlerken. ne ara bu kadar sert ve keskin insanlar halini aldılar anlayamiyorum. hal böyle olunca yukarida yazdigim "umut" sözcüğü de pek kalmiyor tabi.

    bir de soylemeden edemeyecegim. acikcasi o güler yüzlü cocuklarin agzinda "savas gemisi" ifadesi beni rahatsiz etmedi değil.

    ama baris manco sarkısı videodaki savas gemisi ve üniforma olayini yumusatmış.

    tüm cocuklarin cocukluklarini güzel hatirlayabileceği günleri olsun. onlara her gün bayram olsun.
  3. türk silahlı kuvvetleri'nin şimdiye kadar yaptığı en guzel bayram etkinliği olmuş. klipte sevgi evlerinde yaşayan çocukların rol alması çok çok iyi düşünülmüş. her izlediğimde hem ağlıyorum hem de tebessüm ediyorum.
    umarım hem klipte oynayan çocuklarin hemde onlar gibi annesi ve babası olmayan tüm çocukların yuzleri hep güler hep mutlu olurlar.