• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.88)
46 yok olan
"46 yok olan, star tv'de yayına giren televizyon dizisi. yönetmenliğini serdar akar’ın yaptığı dizide baş rolleri erdal beşikçioğlu, yasemin allen ve melis birkan üstlendi. ilk bölümünün 27 mart 2016 tarihinde star tv'de yayınlanacağı duyuruldu."


  1. öncelikle bence olmaya yakın bir dizi.

    senaryosu ile bizim klasik türk dizilerini siler atar bunu bir cebimize koyalım. 1 saatlik olması da ayrıca bir ekstra bence.

    diziyi bitirdikten sonra bir çok yerde yorumlar okudum eksikleri tabiki olacak ama kötülenmesini kabul etmiyorum ilk bölümden, evet işin içinde erdal beşikçioğlu olunca beklenti fazla oluyor ama bir sakin olmakta fayda var bence. breaking bad bile ilk bölümlerinde konunun ne kadar yavaş olduğunu hatırlarsınız umarım. daha yasemin allen'i ortalıkta görmedik.(görmedim lan ben gören varsa bildirebilir)

    konu ile ilgili olarak bana biraz (bkz: dr.house) 'u andırmıştır doktorumuzun davranışları(farklı şeyler denemesinden ve yemek esnasındaki biraz bilmiş ve gizemli tavırlarından kaynaklı olarak söylüyorum)

    dmt ile ilgili açıkçası çok bir bilgim yok birazdan internetten araştırıp neymiş ne değilmiş biraz okuyayım bari.

    son olarak bir spoiler tahmininde bulunayım da tam olsun;

    !---- spoiler ----!

    yanındaki psikiyatrist(psikologta olabilir) kızın babasını bizim murat öldürdü

    !---- spoiler ----!

    ikinci bölümü bekliyoruz.
  2. öyle herkes kadar dizi-film izlemiyorum belki ama çok fazla konuşulan bu dizi için, dün akşam izlediğim ilk bölümü sonrası bir kaç satır da ben ilave edeyim dedim. bura dışındaki yorumlara da pek bakmadığımı ifade edeyim öncesinde.


    bir şeyler eksikmiş hissi vermedi değil. giriş kısmına bakıyoruz falan. konu olarak evet, merak uyandıran bir his beliriyor ilk anlarda. zira genetik çalışmaların filmlere-dizilere konu olması her zaman merak uyandırıcı. lakin o ilk sahnedeki ameliyat masasındaki adamın can çekişi.. olmamış üzgünüm. oyunculuk açısından öncelikle doyurmadığını söylemem gerek. sonralarda ne olur bilemiyorum.

    en çok konuşulan şaman sahnesi.. orada da bir tuhaflık olduğu kesin yani hiç bilmesem de buluşmaları, ayinin başlaması ve sonrası.. daha gerçekçi olamaz mıydı, düşünülen fikre göre?

    melis birkan ve babası sonra..en sahnelerde adamın iş adamı olduğu söyleniyor. yahu o nasıl iş adamı? rastgele, kıytırık bir otel odası mıdır nedir yanında hesapta kız arkadaşı. sonra kızından para isteyen! bir iş adamı..

    en başta dediğim gibi popüler kültüre ayak uyduran bir dizi seyircisi değilim. ama bişiylerin eksik olduğu sinyalini de alabiliyorum nihayetinde. umuyorum devamında daha oturaklı bir dizi görmüş oluruz zira bu tarz dizileri özler olduk.
  3. birkaç kötü oyunculuk göze batsa da kısa olması ve orijinal senaryosu için kesinlikle şans verilmesi gerektiğini düşündüğüm türk dizisi. türk dizi sektöründeki klişelik sorunu açısından da yol gösterici olacaktır eğer bu dizi tutacak olursa.
  4. maalesef ölü doğmuş dizidir. hakkında iyi şeyler söylemek istememiz, beşikçioğlu'nun bizdeki yüksek kredisindendir sadece.
  5. fragmanın giriş sahnesi gtü de çekilmiş olan filmdir.
  6. 4 yıl sonra izlediğim ilk türk dizisi oldu ve yabancı dizileri aratmadı,mükemmeldi mükemmel.erdal beşikçioğlu'nun askerleriyiz!
  7. konu işlenirken marjinal olma kaygısıyla seyirci olayların dışına itiliyor. şamanizm, moleküler biyoloji, psikoloji gibi seyirciyi alma konusunda çok fazla detaya ihtiyaç duyulan konuların üstünkörü işleniyor olması, filmin tamamen karakterler üzerinden yürütülmesi fikri seçilen konunun ilginç, izlenebilir oluşunu olumsuz yönde etkiliyor. bunlara rağmen her durumda izlenebilir, takip edilebilir bir film serisi olduğu konusunda ikna edici bir giriş yapmıştır.

    edit: erdal beşikçioğlu yine kendisini izlettiriyor. fakat biraz daha kasıntı gibi sanki.
  8. olmuş dizidir. beklentimin bir kaç tık üzerindedir ama bazı eksikleri olduğunu söylemek gerçekçi olur :

    - pazar günü saat 11:30'da yayına sokuyorsun diziyi ve başrol bir bilim adamı. yani bu diziyi ev hanımlarının ya da ilkokul terk adamların izleyebileceğini düşünmüyorsun.hedef kitlen bilim kurgudan,gerilimden haz alan kitleyse danışman ekibin çok sağlam olacak.

    1) yıllardır komada olan bir hasta var ve oksijen saturasyonu %54 lerde. yani o kızın o kadar yaşaması imkansız,yaşasa bile bitkisel hayattan asla çıkamaz.

    2) genetik profesörü adam derse giriyor ve de ilkokul biyoloji dersinde anlatılan dna sarmalı resmini mi çiziyor yani tahtaya.kahkaha atmamak için zor tuttum kendimi. insan daha moleküler daha akademik şeyler bekliyor.

    3) laboratuvarda tüplerin dizili olduğu kutu bir santifürüj cihazı, neredeyse tüm aile hekimliklerinde bile var. o cihaza asrın buluşu muamelesi yapmanın alemi yok yani.

    4) şaman iksirinin vücuttaki etkisini göstermek adına yaptığınız o media player efektine tek söz etmiyorum zaten. çok mu zordu kardeşim oraya bir kaç tane nöronlardaki elektrik akımı görseli yerleştirmeniz.

    5) yine laboratuvarda kullanılan o mikroskop elektron mikroskobu değil kardeşim, saniyeler içindeki hücre dejenerasyonunu koca profesöre o mikroskoptan izletmeyi düşünürken hiç mi uyarmadı kimse sizi, o mikroskoptan soğan zarı bile birkaç dakikada anca izleniyor.

    bunlar izlerken direkt gözüme çarpanlar. dizi olmuş mudur, evet olmuştur. ama hedef kitlenizin izlerken gözüne komik gelecek böyle detaylara özen göstermesseniz nur topu gibi bir 'doktorlar' dizimiz daha olacak bilmiş olun.
  9. bence konusu dikkat çekici. ilk bölümden tabiiki de her şeyin kafamızda oturmasını beklememeliyiz. yan oyunculuklar bence de çok kötüydü fakat asıl oyuncular bence gayet iyi bir performans sergilediler. çekimler vs de çok güzeldi fakat geçişlerde fazla efekt kullanmasalar daha hoş olurmuş. bence ilerlerken bölümlerde insanı çok daha içine çekebilecek bir hikayeyle karşı karşıya olma potansiyeli yüksek bir yapım. izlenmeye değer. zaten diğer türk yapımlarıyla kıyaslamıyorum bile...