• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.88)
46 yok olan
"46 yok olan, star tv'de yayına giren televizyon dizisi. yönetmenliğini serdar akar’ın yaptığı dizide baş rolleri erdal beşikçioğlu, yasemin allen ve melis birkan üstlendi. ilk bölümünün 27 mart 2016 tarihinde star tv'de yayınlanacağı duyuruldu."


  1. keşke (bkz: dmt) nedir, etkileri nasıldır, şaman ayini nasıl olur biraz daha araştırsalarmış dedirten dizi...
  2. amirim olmuş bu çok da güzel olmuş ellerinize sağlık.
  3. valla olmamış yahu, çok heves ettim, türk dizi tarihine geçecek şaman ayini falan, heyecanlandım pek de, omüzik neydi allahaşkına ve de ulan hiç mi şaman müziği duymadınız, youtube onlarla kaynıyor, koyuverseydiniz 1 tane ayinin hatırına. üzüldüm ya
  4. aynı efektlerin gereksiz halde çokça kullanılmasını ve bazı sahnelerdeki uyumsuz gitar ile çalınan müzikleri beğenmemekle birlikte genel anlamda hoşuma giden bir dizi olmuştur. uzunluğu çok iyi, milleti yıllarca özetler ile bölüm uzunluğu ile 2 saat 3 saat tv başına kilitledir, umarım bu dizi bir şeyleri değiştirir.
  5. ilk önce şunu söylemek istiyorum , diziyle ilgili twitter alemindeki ortamı görmek için siteyi açtım. birkaç yorum okurken " bu senaryo tıkanır, kurgusu kötü olmaz bu iş " gibi yorumları gördüm. insanlardaki kafayı anlamıyorum daha ilk bölüm oda ülkendeki diğer diziler gibi 120 dakika sürmüyor 60 dakika sürüyor, bu kısa sürede senaryoyu , kurguyu falan nasıl çözümlediniz anlam veremiyorum. sabır karakterler bir otursun daha başrol oyuncularından yasemin allen ortalıkta gözükmedi böyle yorumlar yapıcı değil yıkıcı malesef.
    kendi düşüncelerime gelirsek, en başında farklı bir konu ile giriş yapıldığından merak uyandıran birçok unsur kafalarda belirmiş durumda. dizi süresinin kısa olması doyurucu bölümlerin olacağını şimdiden göstermekte. görünen o ki çift kişilikli karakter ile erdal beşikçioğlu ortalığın tozunu alacak.
  6. senarist ercan mehmet erdem'in genç olması, çok karışık bir senaryo yapısı ile başlayan dizinin, kısa sürede konu ve akış sorunları ile karşı karşıya kalacağını gösteriyor.
    senaryo ekibi nedir? neden birçok kişiden oluşmalıdır gibi birçok sorunun 1.bölüm sonu ile yapımcılar tarafından sorulması ve senaryo takımı kurulup devam edilmesi gerekmektedir.
    yoksa 3-4 bölüm sonra, olmamış deriz.
    ilk bölüm ise, evet belirlenen bütçe yapısı ile olmuştur.
  7. güzel başladı gibi, ancak "senaryonun yavaştan belli olduğu" konusundaki eleştirilere katılımlıyorum.

    konusu benim adıma ilgi çekici, hele de erdal beşikçioğlunun derste anlattığı şeyler fazlasıyla ilgimi çekti. hadi bakalım, hayırlısı.
  8. samanizm, genetik, psikoloji, cinayet. bana nedense grange'in kitaplarini hatirlatti. taş meclisi - jean-christophe grange kitabinda saman ayinleri vardi, akupunktur ile tedavi, parapsikoloji vs. hemen dizinin basindaki ameliyat sahnesi de leyleklerin uçuşu - jean-christophe grange dan firlamis gibiydi. bilemiyorum grange'den esintiler vardi. senarist etkinlenmistir buyuk ihtimal kitaplari okudularsa. diziye gelirsek ben ilk bolum itibari ile sevdim, gelecegi var dizinin. bakalim konuyu nereye goturecekler. umarim sacma ask ucgenleri ile pempe diziye baglamazlar.
  9. diğer türk dizilerinden farkı belli oluyor ama sanki bir olmamışlık var gibi :(
  10. süresi ideal olmuş bitince şaşırdım. cast biraz daha iyi olabilirdi sanki. onun dışında konusu ilgi çekici senarist yönetmen sağlam. inşallah reyting kurbanı olmaz.