1. amacı yalnızca daha fazla abone edinmek olan sistem.

    genel itibariyle akk 50-75 gb olarak bulunuyor günümüzde ve çoğu aile 1-2 bilgisayar, 3-4 akıllı telefon ile evde tamamen wi-fi kullanımı ile ucu ucuna yetiştiriyor bu 50 gb interneti.

    kimiside bizim gibi ilk 10-15 gün hızlı, geriye kalan günlerde ise 3mbps e mahkum olarak geçiriyor.

    peki ya akk olmasaydı? 50 gb sınırı olmayınca insanlar internetini komşusuyla çok daha rahatça paylaşabilirdi mesela. iki abonelik yerine daha hızlı bir ortak internet sahibi olunabilirdi. ama şuan ki hali ile kimse internetinin yavaşlamasını ve dolayısıyla da paylaşmayı istemiyor.

    öte yandan akk olmasa, teledünya, digiturk, d-smart yerine online abonelikler ile film izlenebilirdi. steam, origin her neyse, oyun indirmek için geceleri bilgisayar indirmeye bırakılmazdı. spotify ya da benzeri uygulamalarda sınırı aşmamak için premiuma gerek kalmazdı. bulut sistemi ülkemizde rahatça kullanılabilirdi.

    bu akk belasından kurtulsak bile kan emici operatörler sayesinde mobil internette kısıtlamalara takılıyoruz. gerçi o konuda da telekomünikasyon şirketlerinin parmağı olduğunu düşünüyorum. "nasıl olsa mobil internetim var, evde internete ne gerek var" fikrindeki kullanıcılara karşı mobil alanda da 4.5g diye bağırsak bile sınırlandırmalara uğruyoruz.
  2. 1 haftadır kalkmış olan adil olmayan uygulama, umarım böyle devam eder. ağlamıyorum, gözüme kota kaçtı.
  3. akk nedir? akk ne değildir? en çok üstüne düşülmesi gereken problemler küçümsenerek bugünlere gelmiştir. hayatın cilvesi olmasına rağmen bunun ekolojik dengeye bir zararı yoktur. zaman ve hız dengesi yola yansısa da yol gitmeyle bitmez.
  4. türk telekom acil durum dolayısıyla 10gb yükselttiğini söyleyen bir mesaj atmış. çok yükseltmişsiniz 5'ini geri alın diye cevap yolladım ama iletmedi işte.
  5. bu ne menem bi' uygulamadır arkadaş. ben sadece ayın ilk 5 günü kullandığım internet hızı için bir aylık para vermeye mahkum muyum? bir aylık hizmet neden alamıyorum? bu nasıl bir şark kurnazlığıdır? ferrari satıp benzin deposunu 20 litre yapmak gibi.

    kalktı kalktı dedik, onu da darbe bahanesi ile kaldırmışlar. o on beş gün boyunca yetmeyen^:biraz daha fazla para verirseniz alt yapı yeterli olur^ alt yapınız nasıl oldu da demokrasinin gücü adına yetti?

    haram yiyenlerin uyguladığı gereksiz uygulama, kalkması dileğiyle.

    düzeltme: 240p lüks oldu artık, 144p'ye alıştık.