1. "dostum dostum güzel dostum
    bu ne beter çizgidir bu,
    bu ne çıldırtan denge
    yaprak döker bir yanimiz
    bir yanimiz bahar bahçe" dizeleriyle hepimizin yüregine dokunan, hepimizin hayatina dair bir şeyler söyleyen sanatçidir.
  2. onca laf söyleyene rağmen severek dinliyorum dinleyeceğim dinletiyorum ve dinleteceğim adamdır. ahmet kayaya kürt milliyetçisi damgası vurup şimdi olanlara susanların hiç söz hakkına sahip bile olmadığı adamdır. darbe zamanlarında çıkıp o zamanların kayıplarını, acılarına, sorunlarını zor şartlar altında şarkılarıyla dile getiren ve konserlerinde ülkücüleri ve solcuları bir araya toplayan efsanedir. malum ülkücüler de çok insan kaybetmiş solcularda çok insan kaybetmiştir. 'ahmet kaya solcuların son ses, islamcıların kısık ses, ülkücülerin gizli gizli dinlediği bir efsanedir'
  3. onlarca şarkısı vardı telefonumda. şarkılarının çoğunu da severim lakin bence gerçek bir sanatçı savaşın her türlüsüne karşı olmalıdır. vallah apoyu özledik dedikten sonra ne yazık ki benim için karakteri bitmiştir.
  4. kendisini ilk kez dinlememe ve hayran olmama bir zamanların hızlı ülkücüsü, mhp' de aktif siyaset yapmış, saglam milliyetçi bir adamın vesile oldugu sanatçıdır, nur içinde yatsındır. otoriteye (hangi dönemde hangi fikre olursa olsun) isyanı ve söyleyecek iki çift sözü olan çokça insanın sarkılarında mutlaka birseyler buldugu güzel insandır
  5. insanın içine işleyen şarkılar bırakmıştır geride. tüm sözlerini türkçe yazmış, kültürümüzün zenginleşmesine hizmet etmiştir, bu da sahiplenilmesi için yeterlidir.
    nmes
  6. "ah akıp gidiyor hayat
    yüreğim anlıyor seni
    artık susma yorgun demokrat."
  7. nasıl güzel bir müzik kariyeri olursa olsun,
    ''ibneyle berbere güvenmem'' gibi bir deyiş çıkarmıştır ağzından, bülbül gibi ötse ne olur ?
    dinlenmezsin artık homofobikçik bey.
  8. biz yaşlanıyoruz, o hep aynı..
    zahle