1. sadece yazara gözükecekse teşvik edici olur. yazılarımızda estetik kaygıyı daha fazla görebiliriz.
  2. zaten sitede hergün istatistiklere bakıyorsanız günün beğenilen ve beğenilmeyen yorumlarında genelde aynı kişiler olduğunu da görüyorsunuzdur. denildiği gibi oy veren kitle hep aynı olduğu için, aynı türde yorumlar beğeniliyor ya da eksileniyor.

    eğer oy sayısının gösterilmesi herkese açık olacaksa bu gene birşeyi değiştirmez. çünkü hala aynı tarzda yorumlar artı veya eksi alacak zaten. hatta daha kötü bile olabilir eksilenen kişi yazmaktan vzgeçebilir ki ben bunu istemem. bu durum heves kırıcı olabilir. burası bir sözlükse herkes kendi görüşünü paylaşıyorsa aksi tezdeki görüşlere de ihtiyacımız var.

    ama her kullanıcı kendisi görecekse güzel bir hareket olabilir. herkesin kendine göre doğrusu var fakat fazlaca eksilenmiş yorumu olan kişi görüşünü eksi aldı diye değiştirmeyecek, bu konu hakkında bir daha düşünecek olabilir.
  3. gösterilmemesi taraftariyim. zaten favoriler gösteriliyor. onlarin yaninda bir de begeniler ve begenilmeyenler gösterilirse cok fazla sayi ibareleri olur. hem görsel acidan rahatsiz eder hem de o sayilar insanlarin yazilarini bir yerde etkilemeye baslayabilir. yazarda ya da okuyucuda önyargi olusturabilir.

    hem zaten "en begenilen yorumlar" ve "zülfiyare dokunanlar" diye iki bölüm var profillerimizde. bunlar da begenilere göre olusuyor sonucta. net sayı merakı neden ? bu iki bölüm acikcasi benim, "yazilarima arkadaslarin bakisi hangi yönde" gibi sorularimi karsiliyor. ki bir de favorileme olayi oldugu icin baska sayilara ihtiyac duymuyorum.

    ama illa gösterilecekse yukarida bircok arkadasin dedigi gibi kisinin sadece kendi görmeli.
  4. böyle bir yeniliğin getirilmesi yukarıda arkadaşların söylediği kadar problemlere yol açacağını düşünmüyorum. kimi giriler o kadar mide bulandırıcı oluyorki bu girilere yüzlerce eksi alındığını görmek kendisini sorgulamaya iter belki o youserın. yani özleştiri mekanizmasını güçlendirebilir. tabi eşşek hoşaftan ne anlar diye de bir gerçek var evet. yine de düşünülmesi gereklidir.
    zepur
  5. sözlükte beğenilme kaygısı oluşturur.
    bence gereksiz.
    lsd
  6. neden yazılanları eksileyelim ki! bence eksi (-) oylar kaldırılmalı, çünkü herkesin fikri kendine değerlidir ve insanlar çeşitlidir. bunları tolere etmek gerekir.

    katılmadığınız fikirler, düşünceler gerçekte yanlış olduğu anlamına gelmez.

    (bkz: youser'ların yorumlara oy vermemesi)
  7. desteklediğim oylama. herkes herkesi beğenecek diye bir kaide yok. yönetimleri belirlemede yararı olur. kanallar genişler.
  8. neden yok ki zaten olsa on numara olur
  9. tartışılan konunun aslında derininde yazmak beğenilmek için minderi mi olgusu yatmakta.net olarak şudur ki eğer başkalarının beğenisine sunmak için yazmasaydık şuan buraya değil boş bir a4 ya da word sayfasına yazar sonrada siler ya da yakıp atardık. o yüzden eklenmesi gereken özelliktir.