• youreads puanı (6.50)


  1. ateist bir grubun oluşturduğu, allah'ı kim yarattı konusuna cevap veren videodur.
  2. paradoks olarak yapılmış bir düşünce. ateist olsaydım daha güzel kafa karıştırabilirdim. kur'an'ın fiziği onaylaması, fiziğin kur'an'ı reddetmesi gibi, sadece nankörlükten öte değil. kısacası ve en başı, önce kur'an inanmayan insanlardan bahsetti, sonra inanmayan insanlar kur'an'ı reddetti. üzerine alınan alındı ve mesaj iletildi durumu... ve din şunu dedi: herkes düşüncesine özgürdür.
    han
  3. anlatmaya çalıştığı şeyleri kafa karıştırıcı cümleler kurarak aslında anlatmayan video.
    bir kere karşısına allah diye koyduğu şeyin verdiği cevapları bile kendi kafasından uydurmuş olan bir videoyu ne diye dikkate alayım ki? kendi beyninin çalışma prensibini bile çözememiş, kendi beyninin yüzde beşinden fazlasını kullanamayan insanların yaratıcıya üç beş kompleks cümleyle sözde meydan okuyup south park tadında sözümona zeka ve mantıklı cümleler fışkıran bu videoyu ve bunu yapan zihniyeti kaale almak affedersiniz ama şeyimde bile değil.
    bazılarınız hâlâ karmaşık cümlelerin çok şey anlattığını sanıyor. üzülüyorum.
  4. izleyince bana hiç bi' şey katmamış olan ve muhtemelen de kimseye bi' şey katmayacak olan videodur. ilkokul düzeyindeki bir zekaya sahip olan herkesin daha önce düşündüğü şeyleri kelimeleri süsleyerek anlatmanın videosudur.

    not: din karmaşası yaşayan ve bu işlerden gerçekten sıkılmış olan kişi.
  5. izleyince ateist düşüncemde bir kez daha haklı olduğumu anladığım videodur. yapanın ellerine sağlıktır.
  6. açılın, eski ateistim.

    yozlaşmış hristiyan kültürüyle ve onun bakış açısıyla tanrı'yı ararsanız, sonunda bulacağınız şey youtube çizgi filmleri ya da facebook'taki ergen ateist sayfaları olacaktır. din karmaşası yaşayan, yaşamın ve varoluşun amacını ilk sorgulayan sen değilsin. mesela imam gazali'yi hiç duymadın değil mi? şaşırmadım. kendisi zamanında batılı felselecilerin örnek aldığı bir düşünür ve islam alimi.

    imam gazali, zamanında yaşadığı din karmaşası yüzünden hastalanır, yemek yiyemez hale gelir. bu hali onu felsefenin ve dinlerin tarihinde bir yolculuğa çıkarır. "hakikate giden yol" isimli küçük kitabını, tahkik-i iman'ın (sorgulayarak inanma) dikenli yollarında gidenlere tavsiye ederim.
  7. gayet net bir şekilde anlatılmıştır. onu kim yarattı sorusuna kitapta o ilahidir o ebedidir vs. gibi tanımlarla bu soruların sorulamayacağını ve soranları düşman ilan ettiği kafa yapılarının hala var olduğunu görmüş olduk.
  8. ayette belirtildiği üzere vardır.

    şura-10: hakkında ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyin hükmü allah’a aittir. işte bu, rabbim allah’tır. yalnız o’na tevekkül ettim ve ancak o’na yöneliyorum.

    kuran'ı allah sözü olarak düşünenler için bu ayette "de ki", "dedi ki" gibi bir kısmın bulunmamasında gören gözler, düşünen kalpler için çok büyük hikmetler vardır.