1. meyve kokulu el kremleri
  2. toprakla haşır neşir olmak
  3. hic ummadigin bir anda "o"ndan gelen mesaj.

    "beklediğiniz şeyler, onları beklemeyi bıraktığınızda gerçekleşir. bu hayatın size 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir"
  4. benim için spordur. 30'lu yaşlarda biri olarak hayatım boyunca antidepresan kullanmadım. yaşadığım sıkıntıları atlatmak için beynimi uyuşturacak ilaçları kullanma gereği duymadım. kafamdaki sesleri bastırmak için antidepresan tıkacını kullanmadım. şu an psikolojik anlamda çok formda olduğumu söylemem lakin en azından vücuduma daha çok zarar vermediğime eminim.

    antidepresan yerine, sadece koştum. yarınlar yokmuş gibi, bir daha doğmayacakmışım gibi koştum. ilaç yerine ağırlık basıp protein tükettim. canım sıkıldıkça oluktan ter akarcasına spor yaptım. antidepresan uyutacağına sporun verdiği yorgunlukla uyumayı tercih ettim.

    belki de sıkıntı yaşamamışsındır diyecekler olabilir. bilemiyorum, bunun şiddeti kişiden kişiye değişir. ancak yaşadıklarım yaşıma göre biraz fazla. evet, hiçbir sevdiğim hayatını kaybetmedi çok şükür. ancak işlerim çoğu zaman ters gitti. tıkır tıkır bir hayatım hiç olmadı. gerçi varsın olmasın. belki zoru başarmak daha zevkli bir hayatın anahtarıdır.
  5. charles bukowski kitapları okumak bunlardan biridir. pis moruğun düşünceleri size adeta; "neden kendine bir içki aşıp rahatına bakmıyorsun." kıvamında bir rahatlama hissi verir.
  6. -yürümek... kulaklıkları takıp, bağıra çağıra şarkı söyleme isteği uyandıran şarkıları açıp, hızlı adımlarla yürümek.

    -imkan varsa, yüksek bir yere çıkıp, ya da arabayı insanın pek geçmediği bir yere çekip, bağırmak, kendi kendine konuşmak, ağlamak.

    -hayal kurmak... iyi-kötü, güzel-çirkin, gerçekleşme ihtimali olan veya olmayan hayaller kurmak.

    -uyumak... uyumak için sayı saymak, beyni meşgul edip sızmayı sağlamak.

    ama en güzeli de;

    -kendini güvende, huzurlu hissettiğin birinin yanında olmak, ona sarılmak.
  7. ben ne yapsam bu boşvermişlikten çıkamıyorum hiçbir şey antidepresan etkisi yaratmıyor.içimde bağdaş kurup oturmuşum hiçbir şey yapmak istemiyorum
  8. eğer imkan varsa tek başına seyahat etmek.
  9. -bebek yada küçük çocuk kahkahası
    -müzik
    -çay
    -bir şeyler üretmek (el işi yapmak, çizim yapmak, yazmak vs.)
    -toprakla uğraşmak (meyve-sebze toplamak)
    -yürüyüş
  10. sevdiğinizin sesi, en çok da gülüşü.