1. (bkz: balık yağı) . düzgün beslenmemekten kaynaklı omega 3 eksikliği de depresyona neden olabiliyor. normalde haftada 3 kez sağlıklı balık tüketerek bu durumu engelleyebiliriz. ama hangimiz tüketiyor değil mi? o zaman balık yağları devreye giriyor ve beynin performansı açısından da çok önemli. eğer vejeteryan iseniz cevizle de bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiiniz.
    r2-d2
  2. -yağmurlu havada sevdiğin müziği dinleyip,yürüyüş yapmak
    -kedi
    -daha önce hiç yapılmayan yemeği yapmayı denemek
    -doğayla etkileşime girmek
    -kahve,sigara,portishead-roads üçlüsü
    -müziği son ses açıp,evi baştan aşağı temizlemek
    amok
  3. benim için spordur. 30'lu yaşlarda biri olarak hayatım boyunca antidepresan kullanmadım. yaşadığım sıkıntıları atlatmak için beynimi uyuşturacak ilaçları kullanma gereği duymadım. kafamdaki sesleri bastırmak için antidepresan tıkacını kullanmadım. şu an psikolojik anlamda çok formda olduğumu söylemem lakin en azından vücuduma daha çok zarar vermediğime eminim.

    antidepresan yerine, sadece koştum. yarınlar yokmuş gibi, bir daha doğmayacakmışım gibi koştum. ilaç yerine ağırlık basıp protein tükettim. canım sıkıldıkça oluktan ter akarcasına spor yaptım. antidepresan uyutacağına sporun verdiği yorgunlukla uyumayı tercih ettim.

    belki de sıkıntı yaşamamışsındır diyecekler olabilir. bilemiyorum, bunun şiddeti kişiden kişiye değişir. ancak yaşadıklarım yaşıma göre biraz fazla. evet, hiçbir sevdiğim hayatını kaybetmedi çok şükür. ancak işlerim çoğu zaman ters gitti. tıkır tıkır bir hayatım hiç olmadı. gerçi varsın olmasın. belki zoru başarmak daha zevkli bir hayatın anahtarıdır.
  4. sahibinden.com da araba araştırmak
  5. charles bukowski kitapları okumak bunlardan biridir. pis moruğun düşünceleri size adeta; "neden kendine bir içki aşıp rahatına bakmıyorsun." kıvamında bir rahatlama hissi verir.
  6. -alkol . (sakın alkol içmeyin sağlığa zararlı)
    -gece geç saatlerde kampüs içinde yada sokaklarda rasgele dolaşmak.
    -sessiz bir odada ışıkları kapatıp ay ışığına bakmak. (genellikle köyde olabilir malum büyük şehirlerdeki ışık kirliliği)
    -birde havalimanına yakınsam ve uçakların kalkışını net görüyorsam onları izlemek bu sadece uçaklarla sınırlı değil vapur, iş makinası vb.
  7. kedinin ağzını burnunu kapatacak şekilde yüzüne yatması
    koltukta 45 derecelik açı ile yatar pozisyonda film izlemek
    silgiden stamp yapmak( milanın o deve gibi silgisini sakin sakin oyarken insanda sinir kalmıyor. ortaya çirkin çirkin şeyler çıkıyor ama insan rahatlıyor)
  8. antidepresanın sadece salaklar için tüccarlar tarafından üretildiğini düşünüyorum. antidepresan yaratan şeyler her insanda farklıdır ben dansçıyım dans etmeyi severim , spor yapmayı... koşarken sanki hayat benim, ben hayat, güneş ,ağaç, rüzgar atmosferi hissederim kendimi bulurum hız yapmayı severim yeri gelince sadece hakkını vererek sohbet etmek için otururum sevdiğim insanlarla gözlerine bakarak telefon kurcalayarak değil,zaten sevmediklerim olamaz yanımda oğlak burcuyum nasılsa ve daha belki birçok antidepresanım var ama henüz farkında değilim hı sunuda söyliyim bazen bunalımda olmak iyidir büyür geliştirir düşündürür , herkesin farkındalıkların artacağı günlere ...