• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.79)
batman v superman; dawn of justice - zack snyder
frank miller'in batman: the dark knight returns hikayesini ters yüz edecek filmde batman ve superman yanı sıra, wonder woman, aquaman, cyborg gibi dc kahramanları justice league öncesinde seyirci karşısına çıkacak.


  1. bugün izledim sonunda. sinemanın salonuyla mı alakalıydı bilmiyorum ama bazı anlarda sesler gereğinden fala yüksekti. kulağımı rahatsız etti. bunun dışında hem filmi, hem müzikleri hem de oyunculukları beğendim.
  2. bence gidin izleyin. eleştirilere de pek fazla kulak asmayın. zevkini çıkarın.
    !---- spoiler ----!

    batman'ın supermen'i dövdüğü bölüm efsaneydi.daha önce sinemada bu kadar zevk aldığımı hatırlamıyorum.

    !---- spoiler ----!
  3. şöyle bir versiyonu vardır ki filmden daha güzel bence: 1dk 30sn.
    bozuk
  4. maalesef beklentileri hiç karşılamamış filmdir. ben affleck role oturmamış hele alfred'i konuşmaya değmez.
  5. ben affleck'in harikalar yarattığı filmdir.
    normalde iyi bir oyunculuğa sahip olduğunu düşünmüyorum ama mükemmel bir oyunculuk çıkarmış filmde. batman serisinden aşağı kalır yanı yoktu filmin, çok beğendim ben.

    !---- spoiler ----!

    batman 10 kere vuruyor superman bayılcak gibi oluyor, superman bir vuruyor batman adeta ölüyor. bence orda haksızlık etmişler. e zaten cliptondan gelen bir kahraman elbette bir insandan daha güçlü olacağı için batmanın supermanin içtiği sütü burnundan getirmesi bence abartı olmuş.

    joker'i aratmadı bana lex luthor, o da iyi bir oyunculuk sergiledi mimikleriyle. ancak bir heath ledger değil malesef. kalben ve ruhen, onu görmeyi, yeniden izlemeyi çok isterdim. işıklar içinde uyusun..

    !---- spoiler ----!
  6. !---- spoiler ----!

    spoiler var komple

    !---- spoiler ----!

    tam kavga başlarken süpermen "bak kardeş ortada yanlış anlaşılma var bi saniye dinler misin abicim" falan derken batman'in "hadi lan yok öyle bi şey" gibi kavgacı yaklaşımı hiç batman gelmedi.yine de ben şuna bağladım: batman "şimdi ortada bi başka bi durum olabilir ama o kadar hazırlık yaptık be şunu biraz döveyim ilerde bana sıkıntı çıkarmasın sonra ne derdi varsa hallederiz" şeklinde düşünüyor olabilir.

    bi de kostümler üzerlerindeyken düzgün diyalog yoktu. mesela süperman batman'i kanunların üstünde hareket etmekle suçluyor ama kendisi de aynı şeyi yapıyor. buradan yürüyebilirdi batman, daha güçlü olman seni meşru kılmaz gibi meşruiyet üzerinden güzel bir tartışma izleyebilsek daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

    son olarak doomsday olmasa da olurmuş. ikili arasındaki kavgayı 2 round yapıp en son araya wonder woman'ı sokup arabuluculuk yaptırarak da bitirebilirlerdi. bence daha güzel olurdu.
  7. wonder woman'ın çıktığı sahnede çalan müzik için tıklayınız. is she with you
  8. batman'in domine ettiği film, güzel de etmiş. gal gadot da belirtildiği üzere wonder woman'ı oynamak için doğmuş sanki. filmin sonlarına doğru yönetmen davaro'daki tabut sahnesine bağlayacak diye korktum, neyse ki konu kıbleye kalmadan çözüldü.



    !---- spoiler ----!

    uzaydan gelen bir kahraman ölüyor, sen bunu insan kıvamında toprağa gömüyorsun. nasa metropolis bir alsın naaşı, araştırsın organlarını falan. hiç olmadı madame tussauds'ya bağışlansın, çoluk çocuk resim çektirsin hatıra olarak, canlanırsa da anında haberiniz olur. hadi gömdün, mezarın yerini niye belli ediyorsun; dost var, dosttan bol düşman var, koydular mı mezarın içine kriptonit, üzerine ölü toprağı atmışların tanımını yaptırırlar adama. garip geldi bayağı.

    !---- spoiler ----!
  9. filmde ne birine düşman ne de birine yandaş oldum. bu tarz filmlerin olayı bu ama becerememişler. ben de madem bu hisse kapılmıyorum o zaman "sanat filmi" izliyormuş gibi izleyeyim dedim o zaman çekilebilir oldu biraz.

    neyse ki biten bir film, yeterince sabrederseniz!
  10. çizgi romandaki geçişleri andıran aksiyon sahneleriyle, müzikleriyle, karanlık dc havasıyla ve ben affleck'li batman'iyle gayet beğendiğim film. justice league gelse de şenlensek.