• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.79)
batman v superman; dawn of justice - zack snyder
frank miller'in batman: the dark knight returns hikayesini ters yüz edecek filmde batman ve superman yanı sıra, wonder woman, aquaman, cyborg gibi dc kahramanları justice league öncesinde seyirci karşısına çıkacak.


  1. snyder bana göre muhteşem bir görsel yönetmen filmin her sahnesinin görselliği çok etkileyiciydi , ben affleck batman konusunda oldukça başarılıydı yine aynı şekilde gal gadot bana hem kendini hem de wonder woman karakterini beğendirdi , rüya sekansları^:sekans^ da güzeldi - ki en sevdiğim bana mad max'i hatırlatan sekansdı. - fakat sahneler kopuk kopuktu mikro hikayelerin çoğunun başlangıcı ya da bitişi verilmedi , lex luthor çok cıvıktı , doomsday bu kadar çabuk harcanmamalıydı benim gibi bu filmi yıllardır bekleyen bir insan için en üzücü olanı ise martha meselesi. sen koskoca batmansin benim favorimsin , superman'i iki buçuk yıl takıntı yapıyorsun ve onun annesinin isminin martha olduğunu bilmiyor musun god damn it. objektif olursam film on üzerinden 6 veya 7. lakin benim yarasa sevdam büyük gönlümden geçen bu filme on üzerinden dokuz.
  2. beklentimi fazlasıyla karşılamış, önümüzdeki yıllarda çıkacak filmler içinde seviyeyi hayli yükseltmiştir. marvel vs dc karşılaştırmasında dc'ye kaymam an meselesi oldu. wonder woman da heyecan yaratmadı değil. şu müzikle bir mad max ortamına sokuverdi salonu. batman ile bu filmde tam olarak tanıştım desem yanlış olmaz, karakter hem ben affleck'e yakışmış, hem de filmi doldurmuş. superman de tam olması gerektiği gibiydi. efendim sonraki yıllarda gelecek wonder woman, aquaman, the flash green lantern, içeren filmleri ile ortalığı kasıp kavuracak dc. marvel nasıl cevap verir, x-men'den ne çıkar bilmiyorum. fakat deadpool - tim miller bana göre fiyaskoydu. amerikan kültürüne dönük espriler falan beklemiyoruz biz bu ekiplerden . sonuç olarak dc justice league önümüzdeki 5 yıla damga vuracağını bu filmle göstermiş oldu.
    abi
  3. ziplenmiş gibi duran film. güzel olmasına güzel ama aynı senaryodan üçleme bile çekilebilirdi.
    !---- spoiler ----!

    aquaman'i sabırsızlıkla bekliyorum

    !---- spoiler ----!
  4. aksiyon sahnelerinin iyi, senaryonun epey vasat olduğu film.
  5. ilk yarıda baya sıkıldım filmde. senaryodaki kurgu zayıf kalmış diğer dc filmlerine göre. zaten marvel seven biri olarak direk karşılaştırmaya girdim. pek beklentimi karşılamadı.
    .!---- spoiler ----!

    batman i baya önemsiz gösterip superman i yüce göstermeleri hoşuma gitmedi.

    !---- spoiler ----!
    aksiyon sahneleri güzeldi. onlarda olmasa hiç çekilmezdi.
  6. !---- spoiler ----!

    daha yeni izleyebildigim abartilmis film.

    ilk yarisi ziyadesiyle duragan gecti. ikinci yarisi ise komple aksiyondu. neredeyse dialog yoktu.

    batman neden "abi bi sorun var allah askina dinle" diyen superman'i ilk etapta dinlemedi, anlamadim. insan bi dinler, dovecekse gene dover.

    onun haricinde batman filmlerinde batman bana gore oyunculuk olarak ustu cikabilecek durumda degil. cunku dogru duzgun rolleri yok adamlarin. bunu the dark knight'ta da gorduk bence. ben affleck yerine baskasi da oynasa ayni film ortaya cikardi. fimle bir deger katamamis ekstra olarka. superman ise bildigimiz superman. rolu biraz daha fazlaydi batman'e nazaran. onun da oyunculuk olarak pek bi etkisi olmamis filme.

    velhasili kelam 6/10 veriyorum.

    !---- spoiler ----!
  7. alfred'e jeremy irons'ı koyup, lex luthor'a jesse eisenberg'i koymak?
    bu filmi sabahlara kadar yerebilirim efendim ama üç beş maddede özet geçeyim
    -film degil, arka arkaya birleştirilmiş fragman izliyo gibisiniz
    -filmin yarisina kadar islenen konu cooook sacma bir breakdown ile çöpe atılıp farklı bir konu işleniyor
    -batman "worlds greatest detective" gibi değil polis akademisindeki erler gibi düşünüyor. 5 yaşındaki cocuk kini güdüyor
    -cooook fazla mantık hatası/gereksiz sahne var.
    !---- spoiler ----!

    louis lane'in mizragi suya atıp sonra telepatik verilerle "ulan attik ama kesin lazim olur bu onlara" diye tekrar suya girişi ve ordaki gereksiz gerilim. bir de üstüne superman'in bilmem kaç metre aşağıdaki kryptonite'ı almaya inmesi? doomsdayi kryptonite mızrakla oldurebilmek^:swh^ zilyon km ötedeki louisin başı belada olduğunu anlayip ona yardima gitmek ama aynı ülkedeki annesinin çığlıklarını duyamamak ve annesini bulamayı bile denemeyip lex luthor kolesi olmak -annesini kacirip koydukları yerde yerin kmlerce alti boyle xray proof bi yerde degil delme catma tahta ev-çok var devam etmiyorum
    !---- spoiler ----!

    izlemeseniz de olurluk film. hikaye sizin için önemli değilse sadece görsellik olsun havada uçuşan cgi gormek istiyorum bana yeter diyorsanız izleyebilirsiniz tabi
    +film muzikleri(bkz: hans zimmer)
    +gorsellik(bkz: bilmem kaç zilyon dolar)
    +ben affleck(solo batman filminde de kendisi olacak, senaryoyu kendisi yazacak ve filmi kendisi yonetecek. o filmden umutluyum)


    en kisa film tanımı : gelecek justice league filminin fragmanı maiyetinde beyaz perde ile buluşmuş dc cinematic universe filmi
  8. beklentilerimi karşılamamıştır. senaryosu çok zayıf olan bir film çekmişler.
    !---- spoiler ----!

    batman seçimini ilk duyduğumda eleştirmiş olmama rağmen izledikten sonra beğendim kendisini. en güzel sahneler onundu ve karakteri diğerlerine nazaran daha derin işlenmişti. filmin görsellerine doomsday hariç hiç bir lafım olamaz. ama bu kadar para dökülen bir işe böyle kötü senaryo görmedim. dialoglar o kadar az ve sorunluydu ki ilk yarı zaten filmde ne neden oluyor, neler dönüyor diye mal mal ekrana baktırdı. derin bir background araştırması yapıp izlemek lazımmış.

    lakin flash'in geldiğini bile anlayamadım. iki sezondur dizisini izliyorum karakteri iyi tanıyorum. yok. anlamadım orası rüya mı gerçek mi? neden batman'i superman hakkında uyardı? yok. anlamadım. baya sinirlendirdi beni bu film. kafamda o kadar çok soru oluştu ki, film eleştirilerine, analizlerinde dahi bulamıyorum cevaplarını.

    ilk yarı konuyu çok dağıttılar, ikinci yarı bir türlü toparlayamadılar. tek niyetini anladığım wonder woman oldu. en iyi onun hakkını vermişler. başka da bir şey becerememişler.

    lex luthor villaindan çok bir huysuz şımarık bir ergen gözümde. akıl hastası diye geçiştirdiler. neden kafayı bunlara takmış belli değil.

    aquaman oyuncu seçimi çok güzel gözüküyor ama o nasıl bir yakalanma şeklidir ya. bu adam kameraya saf saf bakıp saldırıyor. aptal yerine koymuşlar resmen.

    grant gustin'den sonra flash benim için başkası olamaz. zaten kostüm desem kostümden başka herşeye benziyordu.

    cyborg'dan etkilendim bir tek.

    superman salak gibi konuşmak yerine batman'e vurup vurup durdu. istese onu anında etkisiz hale getirir anlatırdı neler olduğunu. ayrıca sadece annelerinin adı aynı diye savaşmayı bıraktı batman. annesi tehlikede diye. doğru düzgün bir açıklama olmadı.

    zaten en başından ikisininde birbirine düşman olması, sağdan soldan duyduklarına inanmaları çok saçma. şehirleri bu kadar yakın. bir araya gelip bir kahve içmiyorlar mı?
    bence önceden birbirlerini tanımaları gerekliydi. bu şekilde tanımadan yargılamaları çok saçma özelliklede batman zaten medya tarafından sevilmeyen kötülenen bir super kahraman, kendi yaşadıklarından örnek alıp superman'i yapılan haberlere göre yargılamaması lazımdı.

    superman tanrı tanrı tanrı diye diye karakterden soğudum valla. adamı olmadığı bir şey gibi göstermişler zaten son iki filmde superman çok karanlık gözüküyor. umut için duran bir adamın daha aydınlık ve mutlu gözüken biri olması gerekir. acıların çocuğu gibi olmuş bu superman.

    annesini saniyesinde kurtarması gerekirdi. lex'i adam akıllı tehdit bile etmedi. hemen diz çöktü önünde. superman'i çok güçsüz göstermişler o sahnede. lex anlamadan önce annesini kurtarıp sonrada batman'le görüşmeye gitmesi lazımdı.

    lois lane üç kere ölümden döndü bu filmde. en son sahnede zaten yok boğulmaz bu kadına hiçbir şey olmaz dokuz canlı nasılsa diye duygusuzca izledim.

    superman'in ölümü çok kötü gösterilmiş. ne annesi, ne lois ağladı krizlere girdi. baya normal gözüküyorlardı. amy adams son sahnede gerçekten çok kötü bir oyunculuk sergiledi. insan biraz üzülmez mi?

    edit: o alfred ne allah aşkına. cool adam gitmiş yerine huysuz batman'le aynı yaşta birini koymuşlar. film boyunca kasıldı durdu.

    !---- spoiler ----!
    neyse ben affleck rol için çok çalışmış hakkınıda vermiş. kendisinin çekeceği filmden ümitliyim.
  9. kimsenin beğenmediği filmin ultimate edition versiyonu malum ortamlara çıkmış olup ilk haline nazaran garip bir beğeni kitlesi de oluşturmuştur... bir çok mecrada gördüğüm yorumlara göre "keşke sinemalara bu versiyonu çıksaydı" diyenler çok fazla..

    bilmeyenler için ultimate edition şudur.. filmin sinemada yayınlanmamış, montaj yapılırken kesilmiş kısımlarının da bulunduğu versiyonudur. 2 buçuk saatlik batman v superman dawn of justice filminin bu versiyonu 3 saattir.

    deneyip ben de daha sağlıklı yorumlarla dönücem...