1. açık görüşlü olması, haksız olduğunu bile bile üste çıkmamaya çalışması. bir de dinlediği müzik tarzı olabilir.
  2. tarafsız düşünebilmesi, özellikle linç ortamlarında.
    benimle iyi anlaşabilmesi
  3. şu yok erkegin az guleni az konusani makbuldur yazanlara oyle bi guluyorum ki ahahha.bana seyi hatirlatiyor bunlar lisede ki kiz arkadasimin "ben sert erkegi severim vurdu mu masaya kimse konusamaz agir olacak" demesini hatirlatiyor."gorus alis verisi yaparak sonuca varabilecegin bir erkek yerine niye dedigi dedik maco birini istiyorsun" diye sorunca hede hede hodo hodo filan demisti.bunlar bana onu hatirlatiyor.lutfen kezban olmayin artik nolur.az gulmek ne ya

    kendisi ovuldugunde hafiften kizariyorsa,birbirine dolasiyorsa eli ayagi ve kendisiyle dalga gecildiginde bozulmuyorsa o insan kalitelidir.

    baskasiyla dalga gecip kendiyle dalga gecilmesine bozulan insanlarla dalga gecmekle gecti omrum!!! bu da böyle bi sözdür işte
  4. onu bunu yapması bir kişiyi kaliteli kılmıyor maalesef. insan herkese karşı aynı değildir, karşısındaki kişiye mütevazi davranınca, karşısındakinden de aynı hareketi bekler.yapmayana kötü davranırsa son derece haklıdır.yani kaliteli yapan kişiyi karşısındakilerin davranışlarıdır onu bi bilelim.
  5. kaliteli bir arkadaşım var, sürekli kalite der. arabama bak kalite, şöyle yaptım kalite, böyle yaptım kalite. yaşadığım şehre gelir arar kalite geldi der. sözlükte olsa nicki kalite olurdu eminim. sonuç olarak biri kendini kalite olarak ifade ediyorsa pek detay gibi olmadı ama kalitelidir.
  6. saygısızlık hariç her şeye saygısının olması,
    dinlemeyi, konuşmayı; oturup kalkmasını bilmesi bir kişinin kaliteli olduğunun belirtilerindendir.
  7. son zamanlarda benim insanlarda en büyük gözlemlerimden biri. istedikleri kadar kendilerini tanıtsınlar, bunun için çabalasınlar. dürüstüm imajı versinler.. sosyal medyanın belkide en büyük faydalarından biridir, bir insanın tutarlı olup olmadığını anlamamızı sağlaması. ister sevgiliniz, ister arkadaşlarınız ya da ailenizden biri olsun; size söyledikleri, sizin yanınızdayken anlattıkları ya da yaptıkları ne olursa olsun; sosyal medya ortamında ki halleri farklı bir istikamet çiziyorsa şayet benim gözümde kalitesiz bir renge bürünüyorlar ve saygınlıklarını kaybediyorlar. yayık ayranındaki köpük misali üste çıkıyor bazı tavırlar, sözler. bir insandan soğuma sebebimdir ayrıca böle bir davranış biçimini fark etmem.
  8. -herhangi bir konuda kavga etmemesi efendi gibi tartışmasıdır.
    -herhangi bir durumu kişiselleştirmemesidir.
    -mütevazı olmasıdır.
  9. kartlarını açık oynaması, yeni bir insanla tanışıyorum aman beni iyi tanısın diyerek yapay davranmaması.
  10. insanlarla değil, durumla(sorunla) ilgilenen kişidir ve günümüzde pek nadirdir bu insanlar