1. tabii kendi secimi kimseye laf soz dusmez ama bikinisini militarist bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim. turk insaninin genel problemi, soylemlerimizi icsellestiremiyoruz. kamuflaj desenli bikini, saka gibi.
  2. 2018 yılında türkiye'de siyasetçidir.

    bence yeterince açık ve net bir eleştiride bulundum.
  3. bu kadının bu kadar karın ağrısı yaratmış olması inanılmaz hoşuma gidiyor. akp'li trollerle chp'li at gözlüklüleri aynı yerde buluşturan bu kadına selamlar olsun!

    zaten alkoldeki ötv'yi kaldırsa chp'nin yarısı tayyibe oy verir ya, neyse...
  4. eleştiriler için ilk seçime kadar beklenmeli diye düşünüyorum. canan kaftancioglunun istanbul'daki potansiyelini görmek lazım.

    (mehmet bekeroglu ve ekmek için ekmelettin felaketinden sonra bitmişti benim için)
  5. chp seçmenini temsil etmediklerini/edemediklerini göstermesi açısından hayırlı bir seçim olmuş.
  6. istanbul il başkanlığına getirilmemiş, 325 oyla seçilmiş bir siyasetçi.

    esasında bir tıp doktoru. mesleğinin icrası yanı sıra hayatı boyunca sosyal meselelerle ilgilenmiş, ancak bunu hobi olarak oturduğu yerden yapmamış, fikirleri doğrultusunda eyleme geçmiş bir kadın. bu kadının düşüncelerini eleştirirken, bu teorik ve pratik birikimini akılda tutarak eleştirmek lazım.

    ermeni soykırımını kabul ediyormuş. bu beyanını okumadım; varsın kabul etsin. chp'yi destekleyen bir kişi, soykırımı kabul eden bu şahsın il başkanlığına seçilmesini tabi ki eleştirebilir, yadırgayabilir. ancak bu konu hakkında samimi bir fikir sahibi olmak istiyorsa ve samimi bir tepki ortaya koymak istiyorsa, cevabını araması sorulardan bazıları "bu kadın salak mı, neden soykırımı kabul ediyor, neden 325 kişi ona oy verdi, neden ben soykırımı kabul etmiyorum" olmalı.
  7. chp istanbul il başkanı.

    bu makama ilk kez bir kadın getirilmiş. bu açıdan düşününce olumlu bir gelişme gibi görülüyor. ama kadının geçmişteki tweet’lerine bakınca, chp yönetimin iddia ettiği gibi sosyal demokrat değil, kürt milliyetçisi bir çizgiye/siyasî görüşe yakın olduğu anlaşılıyor.

    bu hanımefendinin sosyal demokrat değil kürt milliyetçisi bir çizgide bulunduğunu gösteren birkaç tweet:

    → « tarihte bugün: ermeni soykırımı başladı. katledilen ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz, 19.15'te taksim'de. »

    ermeni soykırımı ifadesi, sanki sadece ermeniler toptan yok edilmiş de türklere hiçbir şey olmamış gibi bir anlam katıyor. niye sadece ermenileri anıyor? o dönemde öldürülen türklerin canı önemsiz mi? onları da analım? bu yüzden buna soykırım demek yerine türk-ermeni katliamları, 1915 türk-ermeni çatışması veya rte’nin literatürümüze kazandırdığı 1915 olayları gibi daha kapsayıcı bir ifade kullanması gerekirdi.

    --------

    → « aslan chp, aslan bdp #savasahayir »

    çözüm süreci’ni destekliyor anladığım kadarıyla. eyvallah; çözüm gelsin, barış gelsin. güzel ütopik düşünceler. ama realist olmak lazım. binlerce insan, pkk’nın bu süreci istismar ederek silah depolamak, yollara bomba yerleştirmek, gerilla toplamak vb işler için kullanacağını defalarca söyledi. çözüm süreci’nin taviz süreci’ne dönüştüğünü bütün atatürkçüler bas bas bağırdı. bu kadın ise ya hakketen safmış, ya da bildiğimiz kürtçü bir şahıs işte. yok eğer saf ise, chp niye önemli bir koltuk veriyor? yok kürtçü ise, chp niye bünyesine alıyor? her iki şekilde de sıkıntılı.

    --------

    → kocasının domuz eti yemesi ve bunu twitter’da paylaşması (« 7 dakika önce bu tabakta domuz vardı »)

    eyvallah, ne yersen ye. kimseyi ilgilendirmez normalde. ama burası norveç değil. 20 milyonluk çomar kitlesi var. bu kitle için domuz eti yemek, adam öldürmekten çok daha korkunç bir günahtır. şimdi chp böyle “yerli ve milli olmayan” bir adayı getirerek kimden oy alacak? akp seçmenini hedeflemiyorlar belli ki... beşiktaş’ta yaşayan bir avuç ermeni ve rum’un oylarına mı talipler?

    --------

    → « sahi devlet katil olmak yerine kahraman olmayı seçseydi ne güzel olurdu? »
    pkk’nın hiç mi suçu yok peki? varsa yoksa devleti suçlamak, pkk’da en ufacık bir hata görmemek klasik kürtçü reflekslerinden bir tanesidir.

    görüldüğü gibi bu kadın sosyal demorkat değildir, hdp’de siyaset yapması daha münasip olur.
  8. milli ve yerli ittifak'a yakın duran ulusalcıların tahammül edemediği siyasetçi.
  9. garip ama, mustafa kemal'in chp'si adında bir tarihi eser arzu eden gençliğe rağmen canan kaftancıoğlu'nu seçen 325 chp delegesinin varlığını görmek sevindirici.

    biraz cesur olmazsanız ne bu toplumun yüzünü güldürebilirsiniz ne de memlekete hayrınız dokunur. korkmayın.
  10. genosid, militariz, terörizm bu kavramlar sizin öyle kendi keyfinize göre kullanabileceğiniz, kendi yazdigınız tarihe göre sekillendirebileceginiz, sagını solunu büküp 'düşmana' yapiştırabileceğiniz kavramlar değil. gercekler karsısında güçlüler nasıl bugün bin tane yalan söyleyip buna inanacak insan bulabiliyorsa, geçmiste de vardı ve gerçeği değiştiremedi. bugünün gerçeklerine bile ulaşmakta zorluk çeken milyonlar varken, hatta bu gercekleri zilyon tane kanıta rağmen görmezden gelen, cok da umrunda olmayan bir kitle varken, herkes geçmişe yönelik öğretilenlere inanmayı bırakmadan ne bilimsel olur, ne solcu olur ne de sosyal demokrat.

    siz akp gibi bir illüzyon partisi, bi 'inanmak istedigimizi söylesin de arkamizdan ne is çeviriyorsa cevirsin' partisi istiyorsunuz galiba. geçmisin hatalarından siz sorumlu değilsiniz, başarılarından da değilsiniz, bugünün universal bireyi olmanızı engelleyen egemenin dizayn ettiği siyaset, sahip cıkmanız gerekense siyasal ilkelerdir. militarizm 2018 homo sapiensi icin kötüyse toplumu militarize etmeyeceksiniz, gecmiste insanlar sistemli sekilde <başka bir etnik kimliği olsa bir sorun olmayacak sekilde> oldürülmesine kapalı kapılar ardında tehcir görüntüsu verilmisse bu kötülügün sorumlusu kimse değildir. bunun tartısılmasını engellemeyeceksiniz. bugun birileri kullanacak diye yanlıslarını gizlemeyeceksiniz.

    tarihsel bilinçaltı temizlenmeden sorunlarınızdan da kurtulamazsinız. daha yanıbasımizda sistemli bir sekilde insanlar öldürülüyor, ve hicbirimiz buna karsı çıkacak güce sahip değiliz, kahvedekilere kızıp evdekilere bağıran erkeklere benziyorsunuz.

    sonuç olarak chp doğru işler yapmaya başladı, delegeler uyanmaya başladı, böyle geride kalmış milliyetçi histerilerden çok halkın iktidarını sağlayacak olanı, sosyal demokrat olmanın nasıl olacagıni ogreniyorlar.