1. en büyük ekürisi şüphesiz sigaradır. tüm mal varlığımı alabilirsiniz^:zaten pek bir şeye sahip değilim^^:ehehe^ ama çay ve sigaramı asla.
    mnb
  2. "türk çayı, patates cipsi gibidir, sürekli içmek istersiniz. çayın yapılışı, karmaşık aynı zamanda sadedir, tıpkı türk insanı gibi. şekeri karıştırırken, olabildiğince gürültü çıkartırsınız. bir bardak çay, türkiye’ yi temsil eder. siyah ya da yeşil değildir, kırmızıdır. tıpkı türk bayrağı gibi. türk çayı sıcaktır, anadolu topraklarını ısıtan güneş gibi. türkiye'mde ‘kahvaltı hazır’ demezler, ‘çay demlendi’ derler. berraktır, tıpkı türk insanının yüzü gibi. çay bu ülkenin milli senfonisidir. türk çayı, arkadaş canlısıdır, yalnız içilmez."
    (bkz: bir çay daha lütfen - katharine branning)
  3. adamlar bana çay verdi çay çay veren adam hiç kötü olurmu aklın mantığın kesiyomu
    "leyla ile mecnun "(ismail abi)
    çay için....
  4. en beğendiğim demleme şekli; çaydanlığa önce su koyacaksın sonra çay^:yıkanmış^. daha bir lezzetli oluyor sanki.

    çaya süt katmak da çok kötü değil, denedim fena olmadı ama bir daha da denemedim. evet.
  5. stresli günlerde hararetimi alan tek içecek. benim için içecektende öte, felsefi anlamın dibi. uğruna felsefe yapabileceğim tek şey
  6. bu aralar çayı kahveyle aldattığım doğrudur.
  7. birçok insan sevmez çayı aslında.sadece sevdiğini zanneder.çünkü insanlar çayın içine şeker atarlar..şeker, çayı çay olmaktan çıkarmaz elbet ama çayı çok sevenleri yalancı çıkarır.

    misal ben.. bilincindeyim şekere olan zaafımın.kesme şekeri at gibi yiyemeyeceğim bir ön kabul.
    ben de şekeri farklı formlarda yemeye karar vermiş bulundum. (tabii bunlar bilinç altım)

    demem o ki : biz şekerli içenler çayın tadına hiçbir zaman varamayacağız. çayı seven şekersizliğine katlanır.

    edit: 3 şubat 2017- şekeri bırakalı epey oluyor
  8. porselen demlikte tam olarak 17 dakika demlenirse kendine gelen bitki. miktar olarak her çay bardağı için 1,5 çay kaşığı ölçerek kullanılmalıdır, daha az kullanırsa açık, fazla kullanırsa su deme doyacağından koyu çıkar. bardakta bile demlenebilme özelliği vardır. demlendikten sonra en geç 45 dakika içinde tüketilmelidir.
    şekersiz veya yarım küp şekerle tüketilince aroma kaybı minimize edilir.
  9. tüketilirken kullanılması için çeşitili tiplerde bardaklar üretilen, sıcak içecek. İnce belli bardağı, ajda bardağını, kupayı filan anlıyorum da tabanı renkli olanlar(*:kırmızı hariç, onu pazarlardaki domates satıcılarında kırmızı şemsiye olması gibi mantıklı bulabilirim :)) bana çok mantıksız geliyor; çayın görünümünü bozuyor, sanki içine bir şey karıştırmışlar ama tam çözünmemiş de başıma bir şey gelecekmiş gibi :p (bkz: nuri alço filmleri :d)
    tavşan kanı tabiri açıklamasına pek inanasım gelmedi ama şu sitede değişik üsluplu olan ama pek teknik olmayan bilgiler var ;)
  10. her sabahın en güzel anıdır çay bardağını eline aldığın an. çıkarsın balkona, manzaraya karşı birde sigara. daha iyisi var mı?