1. en beğendiğim demleme şekli; çaydanlığa önce su koyacaksın sonra çay^:yıkanmış^. daha bir lezzetli oluyor sanki.

    çaya süt katmak da çok kötü değil, denedim fena olmadı ama bir daha da denemedim. evet.
  2. samimi insan yakıtı
  3. anlayamadığım şekilde son yıllarda gereğinden fazla popüleştirilen sıcak içecek. sanki çay sofralarımıza girmiş gibi, internette, şarkılarda, televizyonda sürekli bir çay muhabbetidir gidiyor. hayattaki tüm mutluluğu bir bardak çayda bulmalar, sevdiğinden tek isteğin bir çay demleme talepleri vs. bu oryantalist hareketlerle tek yaptığımız, aslında tüm mutsuzluğumuzu bir nesne, çay, üzerinden üzerini folyo ile sarma çabamız.

    neyse işin sosyolojik tespitini bir kenara koyarsak, çay konusunda şöyle biraz ilim irfan sahibi olayım, arkadaş arasında entellik olsun diye paylaşım diyorsanız bir kaç kaynak,

    (bkz: okakura kakuzo) - (bkz: çay kitabı)

    (bkz: asim zihnioğlu) - (bkz: bir yeşilin peşinde)

    (bkz: mustafa duman) - (bkz: çay kitabı)
  4. "türk çayı, patates cipsi gibidir, sürekli içmek istersiniz. çayın yapılışı, karmaşık aynı zamanda sadedir, tıpkı türk insanı gibi. şekeri karıştırırken, olabildiğince gürültü çıkartırsınız. bir bardak çay, türkiye’ yi temsil eder. siyah ya da yeşil değildir, kırmızıdır. tıpkı türk bayrağı gibi. türk çayı sıcaktır, anadolu topraklarını ısıtan güneş gibi. türkiye'mde ‘kahvaltı hazır’ demezler, ‘çay demlendi’ derler. berraktır, tıpkı türk insanının yüzü gibi. çay bu ülkenin milli senfonisidir. türk çayı, arkadaş canlısıdır, yalnız içilmez."
    (bkz: bir çay daha lütfen - katharine branning)
  5. benim hastası olduğum içecek. aslında hiçbir mantığı yok gibi ama var gibi de.
    yıllardır nasıl olur da beni bu kadar zinde tutar/rahatlatır anlamam. zaten hala kablolu telefonlarla iletişim sağlanması olayını da anlamıyorum. kuantum fiziği, evrim teorisi bu iki olay kadar kafamı karıştırmıyor.
  6. bu çaya kahveye ilginç anlamlar yükleyenleri anlayamıyorum. çay lan bu çay. demlersin demleyemiyorsan sallarsın ne biliyim alttan bak çay üstten bak çay. felsefi anlam yükleyecek bir tarafı yok yani.
  7. stresli günlerde hararetimi alan tek içecek. benim için içecektende öte, felsefi anlamın dibi. uğruna felsefe yapabileceğim tek şey
  8. bu aralar çayı kahveyle aldattığım doğrudur.
  9. şüphesiz ki samimiyetin içilebilir halidir.
  10. öyle böyle bir şey değildir bu meret. bundan dört sene evvel kadar verdiğim bir sözden ötürü şekersiz içmeye başladım. çay içmek için oturduğum mekan sayısı yirmi civarından ikiye düştü ve hala dışarıda çay içeceğimde o mekanların ötesine geçemem. çünkü çay değil zift içiriliyor diğer mekanlarda. şimdi yeni bir safhaya geçtim. sadece kendi demlediğim çaydan zevk alır oldum. evimde has karadenizli arkadaşım olmasına rağmen çayı ben demliyorum. günde bir demlik çay içmeden de olmuyor. ha unutmadan kenara iliştirelim (bkz: çay erdal bakkalda içilir) (bkz: her şeyi salla çayı demle)