1. yazları, sabah geç uyanmaktan korkardım. öğlen sıcağında dışarı çıkmam yasaktı. saat 11 gibi eve sokup, akşam üzeri 4-5 ten önce dışarıya bırakmazlardı. erken uyanacaktım ki o saatler boşa geçmesin. parka, klübe, gazinoya, çay bahçesine, misafirliğe gitmek ilgimi çekmezdi, gitmek istemezdim. yatalım, uyuyalım derdim. sabah erkenden uyanıp evdeysek sokağa çıkıp koşmak, top oynamak, yazlıktaysak denize girmek isterdim.
  2. kardeşimle geceleri tuvalete gitmekten korkardık. sırayla kapının önünde birbirimizi beklerdik. sanırım nedeni de sırlar dünyası, kalp gözü gibi ailemizin izlediği ve bizim de izlemeye mecbur kaldığımız saçma sapan dizilerdi.
  3. geceleri uyanmak, tuvalete gitmek, anne ve babanın kavga etmesi, arabanın ön koltuğunda otururken karakolun önünden geçmek...
  4. mahallede deli ayşe diye bir kız çocuğu vardı. arkadaşlar ona öyle hitap ediyordu. benden 2-3 yaş büyüktü galiba. birgün arı yakalayıp benim koynumdan içeri atmıştı. isırmıştı o arı da beni. o kızdan hep korkardım ama bu olaydan sonra iyice korkmaya başlamıştım :(
  5. kıyametin kopmasıydı. pek çok rüyalarıma girmiştir. biraz büyüyünce baktım kopmuyor dinden uzaklaştım.
  6. çoğu çocuğun korktuğu şeylerden (karanlık, gece, uyku, yalnız kalmak, gök gürültüsü, öcüler, cinler, periler, hayaletler vs.) hiç korkmadım ama oyuncak da olsa çizgi filmde yılan ve timsahtan hep korktum. çünkü babam belgesel izlemeye bayılırdı ve benim tüm kabuslarım istisnasız yılanlı, timsahlı olurdu. hala da gördüğüm %90 kabusta ya yılan vardır ya timsah.

    kuzenim diş hekimliğinden mezun olduktan sonra zorunlu hizmete çankırının minik bir ilçesine (ilçe statüsünde ama bildiğiniz köydü) gitti. hafta sonları ziyarete giderdik bizde. 5-6 yaşlarında bir erkek çocuğu muayenehanesinde oyuncak plastik timsahını unutmuş. ve ben onu ilk gördüğümde aklım çıkmış bas bas bağırarak ağlamıştım. sonra kuzenim çocuk gelirse bulamaz diye bir yere sakladı. bir kaç hafta sonra açtığım dolaptan çıktı yine o oyuncak ben yine bağırarak ağladım. bu şekilde 2 yıl geçti, onun oyuncak olduğunu idrak etme yaşına geldim ama o oyuncak bende hep korku olarak kaldı.

    hala oyuncak dükkanlarında erkek çocuk oyuncaklarının bulunduğu reyona bu yüzden girmem, giremem.