• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.03)
deadpool - tim miller
teşhisleri sonunda kanser çıkan wade wilson tüm umudunu weapon x programına bırakır. ancak katılması ile birlikte yeni bir kahraman ortaya çıkar. alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.


  1. deadpool, ilk filmi olma özelliğinden dolayı ana karakterin fazla esprili ve abartılı olan tavırlarından sadece araya serpiştirilmiş bir film. insani yönlerine daha çok vurgu yapılmış. tabii insani yönlerine çok vurgu yapılmış dedim diye romantik bir film demiyorum, deadpool karakterine göre fazla duygu barındırıyor diyorum. ama sonuç olarak çok güzel bir uyarlama.

    ayrıca marvel'ın diğer filmlerine göre düşük bütçeye sahip. filmde de bunun hakkında deadpool " o kadar bütçeyle anca iki tane mi x-men oynatabildiniz" gibi bir espri yapıyor. zaten karakter kendinin bir karakter olduğunu bilen ve bunun üzerine espri yapabilen bir kahramandı çizgi romanlarında da.
  2. uzun süren beklentimi boşa çıkarmayan başarılı film. marvel bu filmle amazing spiderman ile başlayan mizah öğelerini kullanma özelliğini daha da yukarılara taşıdı. sinemadan ağzım kulaklarımda çıktım. film kültürü iyi olan insanlarla birlikte izlemenizi tavsiye ederim.
  3. film gişede gösterdiği başarı ile sinemada bir devrim yapabilir zira +18 filmlerin de gişede başarı elde edebileceğinin yakın dönem ispatıdır. bundan sonra daha çok +18 film görebiliriz. çok da güzel olur.

    filmin başta 65 milyon dolar olması planlanan bütçesi daha sonra kesintiye uğrayarak 7 milyon dolar azaltılmıştır. böylece planlanan 2 adet önemli aksiyon sahnesi filmden çıkartılmak zorunda kalmıştır. işte o sahneler :

    !---- spoiler ----!

    deadpool'un francis'i yakaladığı sahnede aslında deadpool ile francis arasında bir motosiklet takip sahnesi planlanmış ama bütçe yetersizliğinden dolayı gerçekleştirilememiş.

    diğeri ise filmin son bölümünde deadpool ile francis'in son kez karşı karşıya geldiği sahnede deadpool'un koca çantaya doldurduğu mermileri takside unutmasının sebebi de aslında bu sahnede sağlam bir silah aksiyonu planlanmışken bütçeden dolayı kılıç düellosuna döndürülmesi ve bu sahneyi de deadpool'un mermi dolu çantasını takside unutmasıyla bağlamışlar. bence kılıç düellosu da gayet iyi olmuş. film ile ilgili yapılan en büyük eleştiri aksiyonun az olması ki bu da bütçe kesintisinden kaynaklanıyor ama bence filmin her şeyi dört dörtlüktü.

    !---- spoiler ----!
  4. beklentilerimin cok uzerinde olan bir marvel filmi. beklentilerimin uzerinde cunku esasen marvel filmlerindeki abartili aksiyondan pek haz etmiyorum. bu filmin en guzel yani bahsettigim abartili aksiyon ve kasinti kurguyla cok eglenceli bir dille dalga gecmesi. gerci bu hicvi yaparken cogu zaman amerikan kulturundeki belli referanslara isaret etmesi nedeniyle seyirciler butun esprileri anlamayabilir. ozet olarak arkadaslarinizla guzel bir 2 saat gecirmek istiyorsaniz tavsiye ediyorum.
    uye
  5. bomba gibi bir giriş sahneden sonra ortalama aksiyonlarla devam eden film tabi bu konuda bütçeyi kısan saygıdeğer marvelinde büyük etkisi var.buna rağmen gönüllerde taht kurmayı başarmış ve sabırsızlıkla ikincisinin çıkmasını beklediğimiz alışılmışın dışında deli dolu bir kahramanı olan film.
  6. çıktığı gün gidip izlediğim ve çok beğendiğim filmdir. ancak şöyle birşeyde var. bilinmeden gidilmemesi gereken bi film olarak düşünüyorum. zirâ wade'in sevgilisinin dünya kadınlar gününde arkasına geçip (muhtemelen) çatur çutur becerdiği sahnede, salondan bi 15-20 kişi eksildi. ama ben filmin etkisinden hala kurtulamadım maalesef. şuanda sırtımda 2 kılıç takılı. bide kapılardan geçerken sorun olmasa çok güzel olucak.
  7. bir çok entryde gördüğüm üzere "marvel filmi" olarak adlandırılan ama esasında sadece bir marvel comics karakterinin baş rolünde bulunduğu "20th century fox" -kulislerdeki adı ile sadece fox- filmidir. öyle beğenmedim böyle beğenmedim diyen arkadaşlara bu filmin ryan reynolds'ın tek kişilik çabası ve yapımcının mikroskobik miktardaki bütçesi ile yapıldığını hatırlatmak isterim. bir şeyi gömmeden önce backgroundu bilmek önemli. deadpool'a gömen arkadaşları da bir iki sayfa çizgi roman okumaya davet ediyorum. merak etmeyin ısırmaz.
  8. dünya kadınlar gününde sevgili ile izlenmemesi gereken yoksa sonuçlarının olacağı filmdir ^:anlayanlar anladı^ :)
  9. 50 milyon dolarlik butceyle cikartilabilecek en iyi filmi cikartmis yapimcilar. adamlar yalvar yakar cektiler ya bu filmi. fox'un vizyonu buradan belli oluyor. rekor ustune rekor kirdi adamlar.

    film kesinlikle cok eglenceliydi ve diger super kahraman filmlerinden oldukca farkliydi. daha once deadpool hakkinda hicbir fikrim yoktu. ancak beni tatmin etti film.