• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.03)
deadpool - tim miller
teşhisleri sonunda kanser çıkan wade wilson tüm umudunu weapon x programına bırakır. ancak katılması ile birlikte yeni bir kahraman ortaya çıkar. alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.


  1. espri anlayışımla uyuşmayan, pek eğlenemediğim bi film oldu. belki benden kaynaklıdır zor bitirdim. karakterin kimi sahnelerde yaralarını iyileşirken görüyoruz ama kimi sahnelerde yüzlerce makineli tüfekten kaçarken hiç çizik yokmuş gibiydi. mutant özellikler filmin ana teması sonuçta adam ışık hızında hareket etmiyorsa öyle bir özellik atfedilmediyse üzerine 50 kişi kişi ateş açarken bi zahmet hangi mutant özeliği ile durumu kurtardığı gösterilmeliydi. "süper kahramanın küfürlü konuşması" dışında bir espri de bulamadım.
    abi
  2. yarısına kadar zor dayandığım film olmuştur. illa süper kahramanının farklı bir tarzı olsun isteyen varsa hancock filmini tavsiye ederim.
  3. açıkçası daha komik bir şeyler bekliyordum. filmi izleyecekseniz bir (komedi dışında) bir beklentiniz olmamalı. deadpool filmde hiçbir şeyi takmıyor. adam ölümün eşiğindeyken bile geyik yapma peşinde. bu filmden tek beklentiniz eğlence olmalı.
  4. süper kahramanların ortak özellikleriyle donatılmış,zeki, geveze ve küfürbaz kahramanımız deadpool un hikayesini anlatan eğlenceli bir film
  5. çoğu filme gönderme yapan bi film. kolunu keserken midem bulanmıştı
  6. izlemeden önce beklentim yüksek değildi ama yine de beklentilerimi karşılamadı, fantastik bir film ama konuya çok mizahi yaklaşmışlar, türk seyircisinin hoşlanacağını zannetmiyorum
  7. bu filmin nasıl 8.4 puan aldığını hala anlamış değilim neyse ona çok takmıyorum.
    bir kere filmden pek zevk alamadım fazla cinsellik içeriyor doğrudur ve güldürmeyen espriler ile dolu maalesef pişmanlık der geçerim.
  8. neredeyse dakika başına bir göndermesi olan, hem çizgi dünyasına, hem marvel sinematik evreni hem de ryan reynolds'un oynadığı pek çok filme göndermede oldukça başarılı bulunmuş film. aldığı yüksek imdb puanı, bunların ve deadpool karakterinin bilincinden olan kullanıcılar sayesinde olmuştur.
  9. 14 şubat posteri yaparak beni hayli güldürmüştü, bir kaç videosu da vardı; sırf spoiler olmasın diye izlememiştim...

    marvel'ı severim, yıllardır izlerim ki deadpool küfürbaz, geveze, komik ve "kötü" olmasıyla bir parça daha öndeydi; hatta oyunu vardı, çok çok iyiydi, çizgi filmde de sinir bozucu ve iyiydi...

    ryan reynolds harika bir seçim bir kere...
    göndermeler güzeldi, anlayabilmem, kaçırmamam da ayrı güzeldi...

    sadece film bana kısa ve hızlı geldi ve öyle kahkahalarla gülemedim...
    !---- spoiler ----!

    ama bu ikinci filmi sabırsızla beklemediğim anlamına gelmiyor...

    !---- spoiler ----!

    7,9/10 diyorum...

    not: ha bir de türkçe dublajı felaket kötü... yani ses güzel de çevirmeleri başarısız hatta felaket rahatsız edici... orijinal izlemenizi tavsiye ederim...