1. öldürür. süründürür. hiç bir türlüsü tavsiye edilmez
  2. bu konuda bir şeyler yazacağım.
    daha sonra
  3. genellikle bu eylemi yaptıktan sonra hiçbir iş tamamlanamaz. işleri biriktirir ve koca bir yük haline getirip bize işkence eder. sonrasındaki pişmanlık duygusunu söylemem gerekir mi?
  4. erteleme üzerine atasözlerimiz konuya açıklık getirmiş:

    "bugünün işini yarına bırakma!"
    ancak şöyle bir söz de kulağa hoş geliyor:

    "yarın dururken bugün neden iş yapayım?"
    seçim bizim, hangisini beğenirsek beğenelim. konuyla ilgili olarak
    psikiyatrist ilker küçükparlak erteleme üzerine şöyle bir fıkradan bahsediyor:

    danışanları etiketleme ve nesneleştirme pratiğine yönelik komik olmayan ama akılda kalan bir fıkra vardır: “danışan randevusuna erken geliyorsa bağımlı ve kaygılı kişilik yapısına sahip, zamanında geliyorsa obsesif, geç geliyorsa pasif agresif demektir.” danışanın zamanla ilişkisinde hiç şansı yok, bir kategoriye ait olacak.

    velhasıl erteleme insanı rahatsız eder. yapılacaklar listesi hazırlama ve karşılarına tik atma insana manevi bir huzur da veriyor.
  5. "oysa hepsinin ötesinde en büyük hatam kafamda bitirdiğim ve bir gün mutlaka söyleyeceğim dediğim şeyi ertelemekti. ertelemek. sanki yarınınızdan eminsiniz gibi verdiğiniz o karar..."
    (son ders aşk ve üniversite)

    hiçbir şeyi ertelemeyin. alarmı bile..
  6. anadolu coğrafyasında seyahat eden seyyahların da dikkatini çekmiş türklük göstergesi. adam 1876'da at sırtında anadolu'yu dolaşmış. beyazıt (doğubeyazıt olabilir) civarında delibaba diye bir geçit varmış. seyahatnamede yazdığına göre bu geçitte bol cephane ile donatılmış bin cesur erkek yüz misli güce meydan okuyabilirmiş ancak buna karşın tahkim edilmemiş. konuyu türk teğmene sormuş. o da "kış bitince buraya acilen toprak tabyalar yapıp bataryalar yerleştireceğiz" demiş.

    "kış bitince", bugün olmaz, yarın": bunlar bir türk'ün daima dilinde dolaşan tipik yanıtlardır. padişahın uyruklarının, tüm imparatorlukta hüküm süren vurdumduymazlığı üstlerinden atana dek, diğer milletler karşısında ayakta kalmaları güçtür"

    kaynak: at sırtında anadolu fred burnaby