1. türkiye'nin en dinamik şehirlerinden olsa gerek elbette bunun en büyük etkeni öğrenciler. iki üniversite barındırması nedeniyle yerli halktan fazla öğrenci var şehirde. bir de şöyle bir sıkıntısı var; gelen gitmiyor. tramvay geldiğinden beri otobüslerde çok rahat yolculuk yapılabiliyor ancak tramvay gece gündüz dolu. saat 12'de bile tıklım tıklım.

    bunlar dışında trafik sorunu bir istanbul olmasa da oldukça fazladır. yolların o kadar geniş olmamasına karşın en az öğrenciler kadar araba var trafikte. şehir içinde trafik son dönemlerde çekilmez vaziyette.

    olumsuzluklarının yanında türkiye'nin hiçbir kentine değişmeyeceğim memleketim. yılmaz hoca sayesinde bugünlere gelmiştir. sanatsal faaliyetleri olsun, muhtemelen türkiye'deki en bilinçli ve duyarlı halkı olsun eskişehir bambaşkadır. biraz soğuk gelebilir insanları size ancak özlerinde sıcakkanlıdır hepsi. gelişmekte olan, çok daha ilerilere geleceğine de inandığım kentimizdir.

    ayrıca 2013 türk dünyası kültür başkentidir.
  2. "öğrenci şehri" takma adını 3 yıldır bu şehirde kalıyor olmamla beraber anladığım nadide kent
  3. çibörek yemek isteyenlere öncelikle kırım caddesindeki kırım çibörekcisini veya atatürk bulvarındaki eskişehir çibörek evini önerebilirim. çibörek dışında bir de balaban kebabını öneririm ki mutlaka denemelisiniz özellikle altını çizerek söylüyorum büyükşehir belediyesinin arkasındaki tarihi abdüsselam kebapçısı bu konuda bir numaradır. yediniz içtiniz üstüne tatlı yemeden olmaz. son olarak haller gençlik merkezindeki mazlumlar muhallebicisini öneriyorum 4 nesildir tatlıcı olan bu aile sütlü tatlı seviyorsanız sizi mutlu edicektir.
    admin
  4. hiçbir zaman sıcak olmayan şehir. hep soğuk.
  5. bir kutuya pet şişe atarak kediye, köpeğe yem verebildiğiniz bunları atmadan kolunuzu içine direkt daldırarak daha çok yem verebileceğiniz kutular var, ilk gördüğümde heyecanlanıp 1 litrelik suyu saniyede bitirip içine atmamla şaşırmamı sağlayan olay halbuki istanbulda pet şişelerini denize falan atıyoruz
  6. eskişehir'de enteresan bir -ler -lar takısı hastalığı var. doktorlar caddesi, bağlar geçidi, haller bölgesi, adalar, yediler parkı, sıcak sular, 71 evler mahallesi, yenibağlar benim ilk hatırlayabildiklerim. çoğulculuğu benimsemekle ilgilidir belki de. o yüzden yaşanacak tek orta anadolu kentidir.
  7. "hacım" kelimesine beni müptela yapan şehir
  8. iç anadolu'dan ziyade bir trakya şehri gibidir. insanlar rahat, hoşgörülü en önemlisi de cehape'li :) zaten seçim sonuçlarında sarılar içinde tek başına kalmış o kırmızı şehir hemen göze çarpar. :) bunda balkan göçmeni nüfusun etkisi var sanırım.

    eskişehirli birkaç arkadaşım oldu. "burada adalar var çok güzel, porsuk'ta adalar'a gideriz..." falan diyorlardı sürekli. ben de haliç'teki ufak adacıklar gibi bir şey hayal ediyordum. gittim bir gün, dedim hadi adalar'a gidelim. gittik ada mada yok. niye adalar diye isim koymuşlar hala anlamam. çok büyük hayal kırıklığı oldu.
  9. yıllardır başka şehirlerde okuyup işe başladığımdan dolayı sadece tatillerde gidebildiğim memleketim. esnafın önünde arkadaş beklemişliğim çoktur. bu arada odunpazarlıyız yanlış olmasın :)
  10. hayatımın en güzel beş yılının geçtiği, kendi soğuk, içi sıcak iç anadolu şehri...

    üniversitemde son dönemlerde çıkan olaylara da ayrıca üzülmekteyim... biz ki bahar şenliklerinde tikky'si, kürdü, türbanlısı, militaristi vs. yan yana halay çeker, eğlenirdik...

    ne oldu da mahvettiniz zihinlerimizi? bilim yuvaları oldu politik ve karanlık ortamlar..
    ayıp ve üzücü...