1. böyle bir konuda meta sözlük zamanında ''bythemali'' adlı bir alçak yüzünden çok sorun yaşamıştık. bu vatansever çakma yazar yine böyle bir patlamada başına bir şey geldiği ve hastanede yattığı için dua istemişti başkaları aracılığı ile ama sonradan anlaşıldı ki hepsi yalan dolan imiş. en hassas durumları bile sırf ilgi çekmek için kullanan karaktersiz olduğu geçte olsa anlaşılmıştı.

    en son söyleyeceğimi ilk başta söyleyerek olaya giriş yaptım. şimdi sözüm meclisten dışarı yukarıda verdiğim örnekte bulunan hain kahpeler yüzünden neye inanacağımızı şaşırmış haldeyiz bundan mütevellit eğer bu olay gerçekse ve bu durumu sözlüğe taşıyan arkadaşta buraları okuyorsa irtibat adresi yahut rahmetlinin bilgilerini yazarsa hem herkesin kafasındaki soru işareti kalkar hem de isteyen ailesine destek olur hatta yapabileceğimiz bir yardım varsa toplaşıp yapmaya çalışırız.

    ben yine de ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. huzur içinde yatsın. umarım bu son olur insanlarımızı böyle kahpece saldırılarda kaybetmeyiz.
  2. kendisiyle bi mesajlaşmam, tanışıklığım olmasa da üzüldüm ya, harbiden üzüldüm. hepi topu 15-20 kişinin uğradığı bir platformda karşınızdakileri tanımasanız da tanımış kadar oluyorsunuz. ne yazık ki söylenebilecek fazla bir şey yok. allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.
  3. allah rahmet etsin. yakınlarının ve sevenlerinin başı sağolsun.
  4. solda görmeme rağmen açmamıştım bu başlığı, halbuki sözlüğe girdiğimde gündemdeki her başlığa bakarım tek tek. yaklaşık 10 dakika önce tıklayıp da açıvermişim. o kelimeyi görene kadar aklıma gelmemişti bile, görünce de inanamadım, inanmak istemedim. ancak kendime gelebildim de ellerim en azından bir şeyler yazabilecek kadar titremeyi durdurdu, aklım hala tutuk ama.
    konuşmadık hiç, göz aşinalığım vardı nick'ine sadece. ama çok yandı içim, göz yaşlarımı hala tutamıyorum. bir şeyler yazmadan geçmek istemedim, her ne kadar şimdi her laf anlamını yitirmiş gelse de öylesine geçip gitmek istemedim. dün akşamdan beri yanan yüreğimin ateşi harlandı çünkü.
    benim şimdi tahayyül edemeyeceğim acıyı yaşayan, kendisini nick'i ötesinde tanıyan herkese sabır diliyorum.
  5. makul bir iddiadir, gozunuzle gormediginiz seye inanmazsiniz, bence burada bu iddiayi ilk dillendiren kisi kendi guvenilirligini sorgulasin, milletin neden guvenmedigini degil, boyle bir durumun gercek oldugunu kabul etmedigimizde bu konuda bile trolleme yapilabilirliğinin sorgulanmasi gerekir, ayrica bu iddia seri kufurlemeden cok daha masumdur
  6. hakkında 76 tane girdi yapılmış ve tekinde bile ismi geçmiyor.vay efendim neymiş anısına saygıymış.medyada zaten dönmedi mi bu adamın ismi gazetelerde televizyonalarda yayınlanmadı mı? halbuki şehit olan birinin adının paylaşılması anısına hakaret sayısalsaydı eğer hiçbir televizyon gazete yayınlamaz 44 tane anonim şehidimiz var derdi.

    bunları düşününce insan trol olabilir mi diye düşünür.yani düşünmeyen de sıkıntı vardır zaten.son 3 yılda ahmet kural'ı da kaç kere öldürdüler böyle sosyal mecralarda sonra adam ölmedim ya la diye tivit attı da kanıtladı.yani efendim böyle şöyler olabiliyor ve insanların bunu düşünmesinde hiçbir yazıklar olacak durum yok.
  7. sözlükte birisi ^:verguzbay^ nickaltına yaptığım yorumu silmemi rica etti. sileceğim birazdan, ama sizce lale yakışıyor mu müzeyyene?

    bu mor rengin sonsuza kadar orada kalacak olması...

    hepimizin, başı sağolsun.
  8. ölüm haberini alıp ve burada paylaşabilecek kadar yakın olanların bir şekilde cenaze bilgilerini de vermelerini temenni ediyorum. belki buradan cenazesine gitmek isteyecekler de çıkabilir.
    allah rahmet eylesin.
  9. bu girdi bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.
    meta sözlükte kim ne yapmış? ekşi de kim insanları trollemiş bilemem. müzeyyen abiyi tanıyanlar adını da biliyor. mesleğini de biliyor. cenazesine katılmak isteyenler zaten katılcaktır. her türden okuyucuya açık olan platformlarda kişisel bilgilerinin uluorta paylaşılması onun gizlilik hakkını ihlal etmek olur.
    müzeyyen abi vefat etti. gerçek budur. şimdi onun hatırası önünde sevenleri yasını tutuyor. kaldı ki sözlükten onu tanımayan bir sürü insan özel mesaj yoluyla arkadaşlarına ulaştı ve gerekli bilgileri aldı.
  10. adını vermek ne gibi bir anıya rahatsızlık veriyor? zaten basın vermiyor mu adlarını yahu nasıl bir kafa yapısı bu saçmalamakta üstünüze yok! vay efendim bilgileri paylaşmak anısına saygısızlık' vayefendim ulu orta yazılmaz ulan adam öldü diyorsun öldü! bu davranışlarınız işte insanların midesini bulandırıyor.

    adam gibi çıkarsın "şu kişiydi, cenazesi şu zamanda, şu yerde olacak. biz de şurada olalım hep birlikte toplanıp gidelim" dersin. ama bunu demektense hala maval okuyorsun. madem biliyorsun detayları yaz da insanlar merak etmesin.

    zaten sosyal medya ve basın yazıyor her şeyi sen neyin tribine girdin kalkmış isteyen ulaştı diyorsun. herkes tanımak zorunda mı yakınlarını? ayırca bunları yazanlar alayının gözünde ciddiye alınmayan troller olunca insan 'acaba' diyor.

    ve ben ulaşamadım . kaldı ki kimseyi de tanımıyorum her ne kadar baş sağlığı dilesem de bir yanım inanmak istemiyor (belki de şaka olmasını trollük olmasını ilk defa bu kadar çok istediğimden)

    bilgilendirme amaçlı laf yetiştirmektense adam gibi özelden mesaj at ailesine ulaşalım ya da şuraya daha bilgilendirici şeyler yaz insanlar muallaktan çıksın! "tanıyanlar ulaştı" demek ayrı bir muamma. arkadaş zaten tanısak bunları demeyiz sormayız değil mi?

    meta'yı, ekşi'yi bilmem demek de bir şey ifade etmiyor maalesef bunlar yaşandı ve maalesef yaşanmayan şeyler üzerinden değil yaşanmışlar üzerinden konuşuyoruz. kimse durduk yere düşünmüyor bunları neden düşündüğümüzü anlatmaya çalışıyoruz anlamamak sizin tercihiniz.

    vefat edenlere saygım sonsuz tekrar ailelerine sabır dilerim allah rahmet eylesin. huzur içinde yatsınlar.