1. doğru bir akım olsaydı doğa bize entegre ederdi zaten. rahat olun.
  2. feminizmi duygu asena sanan ne çok insan var! haksız sayılmazlar da; bizim kültürümüz ancak o kadarını yedirebilecek bir düşüncel izleğe sahipti o zamanlar. feminist demek cosmo kadın demekti, başka ne olacaktı?

    ancak şimdi büyüyüp kocaman insanlar oldunuz, azıcık okuyunuz.

    Rosemarie Putnam tong - feminist düşünce
  3. kenarda olanın merkeze alınması değil, merkezin tamamen yok edilmesidir.
    b-612
  4. toplumda var olan çelişkiler üzerinden örgütlenme modelleri geliştirilebilir. fakat kadın çelişkisi ile kapitalist sistemin ayrıştırma unsuru haline getirdiği cinsiyetçilik üzerinden savaşılamaz. sömürüsüz ve sınıfsız toplum, cinsiyetler üzerinden çatışmayı bitirebilecek yegane çözümdür. öyleyse sistemin parçalanması ve yeniden inşası için mücadele vermek gerekir. salt cinsiyet, kimlik, mezhep vb. üzerinden geliştirilen modeller ile deyim yerinde ise tamahkar olunabilir.
  5. uzun yazarak haklı olduğunu zanneden savunucuları vardır. taciz edilen erkeğin şikayet edilince şikayet merciinden "daha ne istiyon mal" şeklinde kovulduğu, taciz edildim diyen kadının, elinde sıfır kanıt bile olsa, iftira attığı kişinin sorgusuz sualsiz linç ediliği bir dünyada yaşıyorsunuz. bunu size sağlayan da erkekler lan. karşı çıkabileceğiniz tek nokta güvenliğinizi erkeklerin sağlaması. yoksa gün başına 50 tecavüze uğrarsınız o zaman görürsünüz feminizmi. hahahah
  6. feministlere göre penis sahibi kimsenin anlayamayacağı bir konu. biz ancak ağlaklıklara göğüs gerip haklısınız diye onaylayabiliriz. başlığın ilk yorumlarını okuyanlar kimin neyi anladığını açıkça görebilir.
  7. akdeniz üniversite'sindeki olaylar, akabinde tacizci olduğu iddia edilen öğrencinin intihar etmesi falan derken feminizmin ne olduğu aşağı yukarı ortaya çıktı aslında.

    ne zaman feminizm ile ilgili bir şeyler söylense bir feminist çıkıp "feminizm o değil ki" ya da "feminizm kadınları üstün görmüyor, kadın erkek eşitliğini savunuyor" der. kelimenin kökü bile feminine yani, hangi eşitlikten bahsediyorlar hiç anlamıyorum.

    o gün o çocuğa bağırdılar, çağırdılar, çirkefleştiler, hakaret ettiler, vurdular. o ise dalgaya aldı bu yapılanları ama yazık ki içten içe dokunmuş. nasıl dokunmasın? resmen adamı herkesin içinde rezil ettiler. peki bu hak mıdır? diyelim ki o öğrenci gerçekten tacizciydi. yapılması gereken bu olayı şikayet etmek mi yoksa öğrenciye herkesin içinde şov yaparak saldırmak mı?

    arkadaşlar hiçbir haksızlık bir başka haksızlık ile savuşturulamaz. aksi halde ortada ne kanun kalır ne de nizam. gücü yeten yetene olur ki öyle olmasını hiç istemeyiz.

    bu olay feminizm hakkında görüşlerimi olumsuz yönde değiştirdi. ancak bir olay üzerinden feministleri, her ne kadar onlar gibi düşünmesem de, yargılamak istemem ki buna hakkım da yok zaten. ama şu kadarını söyleyeyim:

    eğer o öğrenci gerçekten tacizciyse o kızlar haklıyken haksız duruma düştü. yok eğer tacizci değilse umarım o öğrenciye bu hak etmediği muameleyi gösterenlerin ve intihar etmesine sebep olanların hepsi yargılanır ve hak ettikleri cezayı alırlar.

    ekleme: herşeye rağmen söylemeden geçemeyeceğim. bugün feminizm adı altında bu yanlışlar yapıldıysa bunda kadınlara karşı "kezban, bıyıkları benden uzun" gibi çirkin ifadeler kullanılmasının, kadınların hor görülmesinin, kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin payı vardır.
  8. çoğu kişi tarafından yanlış anlaşılan düşünce. üstelik hem kadınlar hem erkekler yanlış anlıyor bu durumu. sanki kadın > erkek imiş gibi düşünülüyor, bu da feminizme yapıştırılıyor. siz buna feminizm diyorsunuz ama bu bildiğiniz feminazizim.

    öyle bir hale geldi ki, artık maskulinerizm gibi bir düşünceye ihtiyaç duyar olduk. bir iki feministin, otobüste yanlışlıkla bir kol dokunmasına bile taciz deyip insanları intihara sürükleyebildiğini gördük. bu durumda hakkı yenen kadın mıdır, erkek midir? bu işi neden bir "erkeğe karşı nefret" şeklinde yürütüyorlar? böyle sığ, böyle medeniyetsizce şeyler, kadının haklarını korumak mıdır? ben size söyleyeyim, değildir. hiçbir şeyi tolere edemeyerek femizm femizm diye ortalarda dolarak, yargı sistemini aradan çıkararak doğrudan insanları infaz edip çığırtkanlık yaparak cezalandirarak bir yere varamazsınız. aksine insanların antipatilerini toplarsınız. sizin bu istediğiniz, erkek ile kadının eşitliğini istemek değil, kendinize yaratılacak bir pozitif ayrımcılığı istemektir sadece.

    son olaylar çok moralimi bozdu açıkçası. neyseki bir şey olmamış demezler mi bir de (!). taciz var mı yok mu orasını bilemiyorum. ama olması halinde de uygulanan tutum aşırı yanlış. insanları yargılamak ve cezalarını vermek için 4 sene okuyan insanlar varken, bu görev neden size düşüyor? ve de bu biçimde bir şeye kalkışıyorsunuz? yaptığınız en başta insan haklarına aykırı. her insanın suçu kanıtlanmadığı sürece suçsuz olma hakkı vardır. ve bunu siz ister eşitlik adına ister başka bir şey adına çiğ-ne-ye-mez-si-niz.

    not: kadının erkek eşitliğini savunan biriyim (lafa bak, sanki çok özel bir şey) fakat feminist değilim. böyle giderse feminist deyince artık sadece bas bas bağıran bir avuç 40 yaş üstü kadın ve onların yalakası ilgi çekmeye çalışan kızlar gelecek aklıma.

    not 2: işbu giri feminizmi yanlış anlayıp saçma sapan uğraşılara giren insanlar için yazılmış bir sitemdir. belli bir grubun tamamına yazılmış bir şey kesinlikle değildir.