1. 9 eylül 2014'de piyasaya sürülen iphone modeli.

    ios 9'a güncellerken elimde patlamıştır. 3 aydır kapalı bir şekilde evde yatıyor. güncelleme başarılı olamadı bari restore yapayım dedim ama onu da yemiyor (hata kodu 53).
    biraz araştırdım ve konunun touch id ile alakalı olabileceğini öğrendim. touch id'de donanımsal bir problem olunca güncelleme ve restore işlemlerinde problemler oluyormuş. benim telefonun touch id'si bir süredir problemliydi zaten.
    birkaç telefoncuya götürdüm ama geçmiş olsun abi yapacak birşey yok dediler. apple forumlarında araştırmalarım da bir sonuç vermedi. tuğla olarak kullanabilirsin tavsiyesi bile aldım.

    uzun lafın kısası, touch id çalışmıyorsa güncelleme yapma.

    edit: kirk karakterlik nick yazan yazar kisisi sagolsun 3 aylık ölüm uykusundan geri dönmüştür telefon apple'ın ios 9.2.1 güncellemesiyle. meğerse fabrikada telefonların donanımının çalışıp çalışmadığını test eden kod yanlışlıkla ios içerisinde kalmış ve bu nedenle bazı donanım parçalarında sorun olan iphone'larda güncelleme tamamlanamıyormuş. 9.2.1 ile birlikte bu test kodunu çıkarmışlar ios içinden.
    geri yükleme işleminden önce dikkat edilmesi gereken tek nokta telefonu dfu moduna alıp geri yüklemeye öyle başlamak.
    mmt
  2. pahalı olma sorununu ikinci el alarak çözdüğüm teknolojik cihaz. samsung' un kızgın kumlarından apple' ın serin sularına dalmak çok iyi geldi.
  3. Touch ID'ye bağlı Error 53 problemi aslında cihazın fabrikada test edilmesi sırasında bir check mekanizması olarak koyulan fakat sonradan etkisizleştirilmeai unutulan bir koddan kaynaklanmaktadır.

    Çözümü için şu linke bakılabilir:
    https://support.apple.com/en-us/HT205628

    Vaktim olduğunda türkçe'ye de çeviririm, Google translate ile en azından şu aşamada anlaşılır olacağını düşünüyorum.
  4. ocak ayindan beri 64gb modeline sahip oldugum telefon. şu sıralar soğuk havalarda nedense şarjı %10 civarlarındayken bile kapanmakta. aynı şekilde whatsapp inanılmaz yer kaplamaya başladı. 64gb olmasına rağmen dikkatimi çekiyor. onun dışında kendisi canavar gibi hiç sıkıntısı yok.