1. diğer dinlerin bozulmamış halleriyle çelişmediği söylenen fakat diğer dinlerin bozulmamış hallerinin ne olduğu hakkında fikir bulunmadığından hakkındaki bu savın desteklenemediği din.

    ayrıca, kendisinin de asıl hali^:gerçek islam^ ne olduğu belirsiz bir din ve apaçık bir kitap olmasına rağmen henüz herkes tarafından anlaşılabilen bir şey değil. sanırım apaçık söylemiyle hedef alınan kesim insanlık değil.

    teslim ile aynı şekilde arapça slm kökünden gelir, inanmayanlarının bir kısmınca sümerlere kadar uzanan bir kurgusal geçmişi olduğu rivayeti yayılmıştır, turan dursun ve benzeri insanlar tarafından çelişkili olduğu belirtilip modern kolu temelde caner taslaman'dan başlayıp, modern veya geleneksel pek çok insanca doğruluğu savunulmaktadır.

    "kutsal" bir değer olduğu için bir türlü dünya çapında insan gibi tartışılamamış pek çok şeyden birisidir.
  2. diger ilahi dinlerde oldugu gibi sumer etkisini fazlaca goruruz ve diger arap adetleri ile sentezlenip gunumuze gelmistir. bazi pagan unsurlarda hala vardir. sunnetin islamiyetle geldigini saniyorsaniz yanilirsiniz islamiyetten de cok once bir uygulamadir.

    ben daha local yorumluyorum islami ve arap yarimadasi disinda evrensellikten uzaklasiyor gerek ibadet usulleri, gerek kuran'da gecen ibareler olsun local kaliyor. zaten mezhepsel farkliliklarla beraber ozunden uzaklasiyor. celiskilerde artiyor ki kitabinda tek eslilik vurgusu olan dinin peygamberinin es sayisinin hala tam olarak bilinememesi en buyuk celiski. 6 yasinda evlendiginin kaynagi olmadigi gibi 17 yasinda oldugununnda kesin kaynagi yoktur ayse'nin. o yuzden kaynagi belirgin olmayan durumlar uzerinden tartisma yapilmasi gereksiz. islamiyetin yayilisinda savaslar vardi ve cihad kulturu hala devam eder. orneklerini gorduk gormeye devam ediyoruz. kilic zoruyla musluman olmadiysa bile turkler mezhep catismalarinda yeterince hayat vermistir.

    edit: sumer etkisi bilmeyende soru isareti etkisi yapabilir. o yuzden bu eseri bir inceleyin belki bir fikir sahibi olabilirsiniz: kur'an, incil ve tevrat'ın sümerdeki kökeni - muazzez ilmiye çığ

    pagan unsurlardaki soru isaretini de islam geleneklerine bakarak cozersiniz. seytan taslamasindan tut kurban, sunnet, kabe vs artik hangisinini begenirsen incelemen yeterli.
  3. getirmiş olduğu kuralları uygulayan ve yorumlayanların insanlar olduğunun unutulmaması gereken son semavi dindir. yani insan denen organizmanın bizzat kendisinden kaynaklanan uygulama, yorum vs. hatalarının dine fatura edilmemesi gereklidir bence. einstein'ın çalışmalarından atom bombası gibi bir sonuç da elde edilebilir zaman makinesi de .... bilim ile dini karşılaştırmak gibi bir niyetim yok ama insan denen yaratığın kendi çıkarları için eğip bükmeyeceği hiç bir kutsal, hiç bir manevi ve maddi değer ne yazık ki yoktur. bu nedenle faturayı dine değil insana kesmek gerekir.
  4. güncellenmesi gereken (reform ihtimali, büyük bir çelişkiye yol açacağı tartışmaları ortaya çıkaracaktır), modernleşen dünyanın gerisinde kalmaya yakınlaşan, ortadoğunun bu durumda olmasının en büyük sebebi.
  5. objektif bakış açısını mühürleyen bir din. çünkü yaşamla ilgili her alanda düzenleme yapılmıştır^:fıkıh^ ve bir müslüman hayatını bu düzenlemelere göre yaşamalıdır. bir insanın iyi olup olmamasını dindarlığı ölçüsünde değerlendirilir. dinsizlik, hırsızlıktan hatta cinayetten kötüdür. katiller, tecavüzcüler cehennemde yandıktan sonra cennete girebilir, ama ateistler insanlığa çok büyük katkı yapsalar bile sonsuza kadar cehennemde kalacaktır.
    bb
  6. islamiyetin temeli olan tevhid'in türklükten önce olduğunu belirtmemiz gerekiyor. islamiyet yeryüzüne inen son dindir. ancak kendisinden önce inen dinlerin bozulmamış halleri ile çelişmez. bu nedenledir ki hazreti isa kıyamet zamanında dünyaya inecek ve islamiyet adına savaşacaktır.
  7. mensuplarının 72 fırkaya ayrılacağı ve sadece bir fırkanın cennet'e erişebileceği peygamberi tarafından en başından ifade edilmiş din.

    şüphesiz bu cümlede de düşünenler için güzel bir anlam var, ama yazmaya üşendim şimdi.
  8. Mücahit Bilici, ruşen çakır'ın medyascope.tv'sine çok güzel bir söyleşi verdi - genel olarak din ve özelinde islam hakkında. Çok çok çarpıcı tespitleri var, konuyla ilgili herkesin dinlemesini salık veririm. Aklımda kalanlardan bazıları,

    - islamda kilise devlettir.
    - ulema dini ne kadar öğrenirse dinden o kadar uzaklaşır çünkü dini kuralların kitleler için olduğunu keşfeder.
    - bu gerilimden üç tip ulema doğar. Kitleleri keriz yerine koyanlar, günü geçiştirenler ve kendini cezalandıranlar.
    - bugüne kadar savunma durumunda olan islam kendi olarak sahneye çıkmış ve çökmüştür.
    - gençlikte deizme ve ateizme yönelme gözleniyor; bu sağlıklı bir gelişmedir.

    http://medyascope.tv/2018/03/25/mucahit-bilici-islam-bugune-kadar-turkiyede-saldiriya-ugrayan-bir-seydi-kutsaldi-simdi-artik-savunma-durumundan-cikip-meydanda-kendi-olarak-bulunma-imkani-buldu-ve-coktu/
  9. dinlerden bir din.

    ne dinsizlerin bir dini hedef almasını, ne de inananların konsepti tamamen kavramadan savunmasını anlamıyorum.

    kitaplar orada, dinler orada, okuyun, vicdanınıza göre davranın.

    bu arada bence kimse samimi değil... cennet yerine sadece cehennem vaat edilse kaçı hak din mucize yok ruslar yok rapçiler diye gezecekti acaba
  10. kaynağının salt kuran olmamasının cezasını inanlarının da inanmayanlarının da cezasını çektiği din.
    tabii sorun sadece kuran harici kaynaklar değil. kuran bile başlı başına tehlikeli. çünkü iyi kurgulanamamış. insanlığı değil sadece musluman olanları insandan saymış. gelecek ongorulememiş. en fanatik olan bile bazı sorulara, allahın emri tartışmak manasız diye geçiştirmek zorunda kalıyor. muslumanların büyük bolumu toplum baskısı yoluyla dine inanıyor. bir kaç batılı musluman olunca bangır bangır yayınlanıp bak işte doğru din bu deniliyor. oysa biraz şupheci olunup, duşunme eylemi yerine getirilse muslumanlık ortadan kalkar. tabii bu diğer dinler için de geçerli.