1. "kendisini siper etmiş" anlamında kullandığı bariz olan ifade. ancak ne olursa olsun karşı tarafa çok büyük koz verdi. bu yönden oldukça amatörce ve yersiz olmuş.

    ayrıca yukarıdaki anlamda değil de "altına yatmış" anlamında değerlendirenler ve o haliyle oh iyi ki söylemiş, bizim burda göte göt denir gibisinden saçmalayanlar var ki onlara diyecek laf yok.
  2. kilicdaroglunun iyi siyaset yapmaya basladiginin göstergesi. bu cümle ile aslinda 1 tasla 2 kus birden vuruyo laap diye koyuyo ortaya.

    ayrica birinin bizi temsilen birseyler söylemesi gerekmiyor mu?. artik sinirlenmemiz gerekmiyor mu? daha sert tepki hak etmiyor mu bu tecavüzleri tacizleri savunanlar üstünü örtenler?
  3. muhammer güler'in reza zarrab için kullandığı cümledir.
    Sonucta bir terbiyesizlik görülmemiş ki söylenmiş.
    tekrardan bir kereden bişi olmaz demek isterim.


    birde dün akşam haberlerde bir spikerler , o da anne, eş böyle şeyler söyleyemezsiniz bir kadına , ben bu lafı duydugumda biri benim karıma dese ne yaparım diye düşündüm. demiştir.
    tabikide kötü bişi ama biri senin çocuguna tecavüz etse , bir kereden bişi olmaz deseler ne düşünücektin sayın orange.
  4. böylesine bir kültür ağında koskoca ana muhalefet parti başkanının bu edepsizliğini destekleyenleri anlamakta oldukça güçlük çekiyorum.

    aynı davranışı rakip lider yapsa demediklerini bırakmayacak insanların bu şekilde davranması karaktersizlikten,ikiyüzlülükten başka birşey değildir.

    keşke sizler iki lafı bir araya getiremeyen,getirdiğinde saçmalayan şu başkan zat-ı kollamayıp,eleştirseniz ülkede belki birşeyler değişir.
  5. kadına şiddete, tecavüze, tacize sesini çıkarmayanlar siyaset litaratürüne kendi soktukları lafı işitince hemen mağdur edebiyatına başlamış. kusura bakmasınlar ama bizim onlardan alacak ahlak dersimiz yok biz onlara ahlak dersi veririz ancak.
  6. akpli de olsa bir kadına söylenmiştir. ayrıca :

    tayyip'i yıllarca terbiyesiz siyaset yapmakla eleştiren muhalefetin, bunu kılıçdaroğlu yapınca desteklemesi...
  7. aramızda altına yatmakla, önüne yatmanın arasında ki farkı ayırt edemeyecek olduğumuza inanıp, bu şekilde kanı üretenler var.

    bilal' e anlatır gibi anlatıyorum;

    kanunların, hakların yani bir şeylerin sonucunu engellemek amacıyla kullanılır.

    burada bu kadının bu lafı işitmesinin nedeni; ensar vakfını kanunlara karşı haksız korumasından kaynaklanmaktadır.

    neymiş zorla akp li olacakmış. ulan milletin a* koyacağız lafların da neredeydiniz. şehitlere kelle dendiğin de. daha neler var neler. kimse kimseyi kandırmasın. kılıçdaroğlu' nu eleştirenler ya kelimenin anlamını bilmiyor ya da başka partili ama ayıp etmiş, diye kıvırıyor.
    ozumm
  8. sadece, bir kadın için söylenmemesi gereken laftır.
    eleştir, ama bir kadın için, tüm ülke önünde cinsel içerikli bir mecaz kullanma.
    yalan
  9. öncelikle "önüne yatmak" diye bir deyim yok. "altına yatmak" deyimi ile arasında şöyle böyle farklar var diye boşuna açıklama yapmayın. "altına yatmak" cinsel ilişkide pasif olmak demek. mecazi olarak ise güçlü olanın egemenliğine boyun eğmek demek. cinsiyetçi bir deyimdir.

    "önüne yatmak" ifadesini eski bir bakan, zarrab'a ne kadar güvendiğini ifade etmek için kullanmıştı. ama ifade "altına yatmak" deyimine benzediği için bir çok kesim tarafından cinsiyetçi bir şekilde kullanıldı.

    kılıçdaroğlu demiş ki; "aile bakanı birilerinin önüne yatıyor"

    böyle bir deyim olmaması bir yana, ifadenin önceki kullanımı da bu şekilde değil. apaçık cinsiyetçi ve saygısızca bir söz. boşuna savunmayın.

    ayrıca konunun çok fazla konuşulup asıl önemli olan çocuk istismarının önüne de geçmemesi gerekiyor. bu sözleri savunmak için harcayacağınız zamanı, asıl önemli konu hakkında konuşarak harcayabilirsiniz.
    ulgan