1. french press'ine dadandığım harika lezzet. toplamda hazırlaması ve temizliği 10 dk sürüyor.
    malzemeler;
    1 adet french press.
    damak zevkine göre seçilmiş ve french press için öğütülmüş kahve.
    kaynamış su.

    kendi elinizle hazırladığınız için inanın lezzetindeki o değeri de hissedeceksiniz. bir çin atasözünün dediği gibi; kendi odununu kes, iki kere ısın.
    ben ne diyorum; kendi kahveni yap, daha lezzetli olsun.
  2. yaklaşık 2 yıldır evde mini bir kafe kurduğum,hayat amacı edindiğim,kısmet olursa yaklaşık 5 yıla tüm youser ları kafeme davet edeceğim ve kokusuna bayıldığım dehşet gıda malzemesi.
    aynı zamanda dünyada en çok ticareti yapılan 2. üründür.
  3. tiryakileri üzecek şekilde, sürekli zam geliyor. her hafta, 10 tl'lik artış.
    yakında yarım gramlık paketler halinde, burundan çekilecek kıvama gelecek.
  4. yanılmıyorsam en çok üretimi brezilya'da yapılıyordu.
  5. çoğu zaman keyif unsuru olsa da nadiren bir ihtiyaca da dönüşebilmektedir.
    abi
  6. dert ortağı, can yoldaşı mükemmel içecek. sert olmayanı şahsımca çekilmez ama cidden güzel bir filtre kahve ya da espresso bulunduğunda insanın ruh halini 5 katına çıkarır, keyfine keyif katar, düşüncelere sürükler...
  7. etrafta cok cesidi bulunmasina ragmen, kendi damaginiza mukemmel uyani bulmasi zor olan icecek. hipster akimiyla yayginlasan bazi kahveler fazla sert kavruldugu icin icindeki aromalarin bir kismi asidik hale geliyor. cok hassas yakalamasi zor bir denge; zengin ama icerigi fazla kavrulmamis kahve cekirdegi bulmak.
  8. kahvenin bizdeki anlamı daha çok muhabbet, dostluk ve samimiyettir. örneğin 'bir kahvenin kırk yıllık hatrı vardır' gibi değerli bir atasözümüz vardır. o kahvenin ve kahveyle beraber edilen muhabbetin değeri yüceltilir bu atasözüyle. aynı şekilde, 'gelin bir acı kahvemizi için' denir misafiri davet etmek için; 'hani belki şekerimiz kalmamıştır (bir zamanlar şekerin değerli olduğunu göz önünde bulundurunuz) size ikram edemeyiz ancak yine de gelin bir kahve içelim, sizleri misafir edelim' gibi zarif bir anlama sahiptir bu söz.
  9. kahve candır ya boşverin zararlarını , ne demiş james dean abimiz live fast die young and leave a good looking corpse.