1. tek sabiti cenk taner olan değişken organizma. yanisi müzik grubu. kaptan'ın bir müzisyenden çok daha fazlası olmasından mütevellit(şair, his adamı, aşık, bitane) dehşetcengiz şarkı sözlerine ve dinleyeni büyüleyen bir samimiyete sahiptirler.

    (bkz: tek kişiyim ben hala)

    bir gün mutlaka canlı canlı dinlemenizi öneririm. gözünüzün içine içine bakıp size özel konser veriyormuş hissi yaratıyor adamlar. içkilerini aşırınca da sadece gülüyorlar. *
  2. 1990 yılında kurulmuş türk rock grubu. bileni de, dinleyeni de kendisine saklar bu grubu. bense kendilerini hayrata dönüştürme derdindeyim.

    diskografi:

    - dipten ve derinden (1991)
    - aşk ve para (1993)
    - tut beni düşmeden (1995)
    - insülin (1998)
    - içinde içindekiler vardır (1999)
    - kum (2004)
    - doğdum ben memlekette (2011)

    grubun kurucu tayfasından yalnızca (bkz: cenk taner) kaldı. o da zaten, grup ne zaman ki tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolmaya itilir, o zaman grupla birlikte kaybolur artık heralde. gruptan ayrı olarak solo kariyeri olsa da -hayranlarının kendisine seslendiği gibi- kaptan, gemisiyle birlikte batmaya razıdır; yalnız değil.

    ben kesmeşeker'i insülin ile tanıdım. albüm olarak oldukça iyiydi, acıların kralı ve failün meçhulün halen daha bazı yerlerini ezbere bildiğim şarkılardandır. zaten 1995-2000 arasında zirveye çıkmıştı kesmeşeker. hem kendi ölçeklerinde hem de türkiye piyasasında en iyi 3-5 gruptan biriydiler, benim için halâ da öyleler. bir de, tabii ki, doğdum ben memlekette var, ki bir futbolcu için yapılmış en iyi (ve belki de gerçekten şarkı olarak tek) şarkıyı barındırır içinde: metin kurt yalnızlığı

    genç neslin bir an önce kesmeşeker gemisi'nin kaptanına tutunması gerek. halâ geç değil, hadi. bir süre sonra anca "kurban vardı yaae, ne güzeldi" diyebileceksiniz, biliyorum. ama önce kesmeşeker'i hatim ederek uzun süreli hafızaya atmak gerek.