1. bu "hastalıktan" muzdaribim. kitapçılara girip saatlerce geçirmek çok keyifli. keşke kitap alma hızında kitap da okuyabilsem. çok okunacak şey var, çok!
  2. ikinci el kitap satın alma hastalığı = ben
  3. insani vicdan muhasebesi yapmaya zorlayan durum,okunacaklar listesi uzadıkça tamam bu sefer son elimdeki kitapları bitirene kadar kitap almak yok dersin ama almaya devam edersin.(bkz: paradoks)
  4. kişi aldığı bu kitapları okuyursa öyle hastalığa can kurban. yok okumuyorsa geçmiş olsun. tez zamanda şifa bulsun.
  5. 2.el kitabın tadına varamamis olup hani takas la aldığın kimsenin bilmediği ama senin için altın değerinde olup sakladigin kitapların çoğalması ve annenin isyaniyla yardıma muhtaç çocuklara gönderilmek üzere vedalastiginiz değerli eşyalar .. içlerinde yazılar anilar da varsa hikayeye renk katar 2 el kitap alalım aldiralim
    belit
  6. eğer bu hastalıksa dünyanın en güzel hastalığıdır.
  7. geçen yıl kurtulduğum hastalıktır. kitap okumak istediğimde evdeki kitaplıkta seçenek olması gerçekten iyi bir şey. kitaplar okunmadan sadece biriktirme amaçlı alınıyorsa tehlikelidir.
    nasıl mı kurtuldum ? tabii ki kindle ile.
  8. bu konuda baya bütün organlarımdan kanserim. umarım hiç iyileşmem. okumasam bile bi gün okurum diye veya çocuklarıma torunlarıma kalır diye, kensisine rağbet gösterilen bir çok kitabı almaya çalışıyorum.
  9. hepsinin yeri ayrı tabi ama:

    kırtasiyeye her girdiğim de kalem almadan çıkmam;

    kozmetik mağazasına her girdiğimde oje almadan çıkmam;

    kitapçıya gittim vakitte kitap almadan çıkmıyorum.


    kendinizi özel hissettiğiniz anlar vardır hani, hediyeler alıp şımarttığınız. o çocuk var oldukça işte alırsınız siz de.. bence de, bir an olsun kendiniz için anlamlı bir şey yapın ve bu alışkanlığı bir hastalığa dönüştürün.