1. yeni dünya düzeninde kitaplardan çok içeriğe önem verildiğinden kazananın elektronik kitap olduğu karşılaştırma. hobi olarak bakan kısım kitap diyecektir. içerik olarak bakan tayfa ise e-kitap der. ne şekilde olursa olsun okumak güzel.
  2. makro boyutta, pazarlama yönetimi ve endüstriyel psikoloji bilenler bilir ki "tüketici alışkanlıkları"nın değişmesi oldukça zordur. onca yıl matbu kitapların baskısını solumuş ciltlerini kavramış kişinin elektronik bir aygıtla okurluğa devam etmesini beklemek saçmadır; üstelik basılı kitap gibi kadim bir gelenekten bahsediyorsak.

    mikro ölçekte ise e-kitap, edinme, saklama ve taşıma pratikliği ile devrimsel olsa da kitap denilen araç muhteva ettiği metinle soyut bir karaktere sahip olduğu kadar kağıdı, kağıdının kokusu, cildi, yazı karakteriyle üç boyutlu bir cisimdir!
    benzer bir karşılaştırma internet yeni yaygınlaşmaya başladığında ortaya çıkmıştı. internet onun tahtını yıkmayı bırak, sarsamadı bile!

    sağlam bir e-kitap arşivi oluşturmanın en faydalı fonksiyonu belki kitap alma bağımlılığını frenlemesi olabilir. daha ötesi değil
  3. kitap okumak; sevişmekse, e- kitap okumak; porno izlemekten fazlası değildir. zevk meselesi...
  4. bu konu hakkında birşeyler söylemek istiyorum. vakti zamanında türkiyeye dönerken (ki bi zaman benim daha ekitaplarla tanışmadığım zamandı) bavulum ağır geldi. havayolu şirketi de kitaplar mı kıyafetler mi dedi. e tabi kilo başı da baya para. ben de bavulumdaki kıyafetleri attım, o zamanlar yazdı attıklarım da montlar vs. kışlık kiyafetler. bunları attım ki kitaplarıma yer kalsın. neyse türkiyeye döndük sağ salim. geçenlerde bakınıyorumdun. bir baktım benim kitabın ekitabı. arkadaşlar haklı 2 gb alana 1500 kitap sığar. ne güzel değil mi ? ortaçağlarda develerle taşırlarmış kitapları. şimdi flash belleğimin içinde taşıyorum.
  5. ülkemizde e-kitap satışlarının yaygınlaşmaya başlamasıyla e-kitaba her yerden ve daha ucuza ulaşabileceğiz. baskısı tükenmiş e-kitap olmayacağına göre bugün çıkan bir kitaba 10 yıl sonrasında da ulaşabileceğiz.bu konuda sözüm ona bir fanboy'luk yapmaya hiç gerek yok.sonuçta bahsettiğimiz şey kitap okumak.
  6. benim için okuduğum metnin beni kendine ne ölçüde çekebileceği önemli. akıcı bir şeyler okuduğumda nereden okuduğumun bir önemi olmuyor, aynı şekilde "ilerlemeyen" bir metin okuyorsam da isterseniz dünyanın en kullanışlı ve okunaklı sunumu olsun olmuyor, olamıyor.
  7. kitap tabiki. koku, nostalji v.s. bunlarla alakası yok. dikkat ile alakalı bu.
    psk34
  8. her ne kadar kitap okumak, sayfaları karıştırmak ayrı bir keyif verse de e-kitap okuyunca daha akıcı gittiğini hissediyorum. kitap okumayı ne kadar sevsem de teknolojik aletlerden uzaklaşıp kitap okuyamıyordum. e- kitap resmen yeniden okuma alışkanlığı kazandırdı.
  9. bence kitap.neden mi ? abi kitabın kokusu bile yeterli bence. hem telefondan tabletten filan kitap okuyamıyorum mesaj geliyo bildirim geliyo dur bakmayım diyemiyosun sıkınyı
  10. her ne kadar binlerce kitabi minik bir tablete sigdirip koca bir kutuphane olusturma imkani sunsa da maalesef e-kitap benim icin asla basili kitaplarin yerini tutmuyor. belki bu durum roman, hikaye turu kitaplar icin bir nebze idare edilebilir olsa da isim geregi oldukca fazla miktarda programlama kitabiyla hasir nesir oluyorum ve bu kitaplari e-kitap seklinde kullanmak bana pek pratik gelmiyor acikcasi. benim acimdan basili kitaplarin en buyuk avantaji, onemli kisimlarda sayfa kenarlarini kivirarak ya da kucuk not kagitlari yapistirarak bir sonraki seferde aradigim bilgiye ulasmami oldukca kolaylastirmasi. e-kitap ile tablette bu is bazen bir iskenceye donusebiliyor. her ne kadar teknolojiyi hayatimin her alaninda fazlasiyla kullansam da is kitap okumaya geldiginde eski usulden vazgecemiyorum.