1. bana isterseniz cani isterseniz katil isterseniz psikopat deyin ama en sevdiğim bayram.
    çünkü tek çocuk olmama rağmen çok kalabalık bir ailem var. hepsi farklı mesleklerden dolayısıyla hiç birinin tatili hiç birine uymuyor. ^:kurban ve ramazan bayramı hariç. ^ biri milli bayram diye tatilken diğeri milli bayram öncesi işi gereği şehir dışına yada ülke dışına gitmiş oluyor ve bir araya gelemiyoruz. oysa kurbanda 'kurbana girme' bahanesiyle hepimiz aynı yerde buluşuyoruz. mesela dün. 30 kişiydik! hepsi kuzenim, onların eşi, çocukları... onlarca fotoğraf çektik, güldük, eğlendik... yetmedi. evlere dağıldığımızda gece 12 olmuştu. o 24 saat, ne 1,5 yaşındaki çocuklara ne 60 yaşındaki teyzeme, dayıma yetmedi. en son kuzenlerim anneme 'hala sen köye gidecekmişsin. ne zaman gideceksen bize de haber ver de bizde gelelim çoluk çocuk' dediler. yarın 4-5 araba yine yola çıkıyoruz. belki 6-7 araba da olabiliriz ve benim içim içime sığmıyor.

    kurban bayramını eti için değil ^: en azından çoğunlukla^ hepimizi bir araya topladığı için seviyorum.
  2. müslümanların bayram eşliğinde hinduların tanrılarını kesmesi . inanç tamamiyle absürd.
  3. ne zaman gelse, aileme "yhaaaa niye kesiyorsunuz hayvancağızları? kasaptan alsanıza :(( " dediğim bayram.
  4. amaç kan dökülmesidir. "tanrıların kurban isteği" insanlık tarihi kadar eskidir. putperestliktir. fakirle fukarayla alakası yoktur.
  5. her yıl mutlaka kazalar olur, kurbanlıklar kaçar, kasaplar bir yerlerini keser. tatil yapılır, akrabaya gidilir, kurban eti ve şerbetli tatlı yenir. çocuklara harçlık verilir büyüklere çorap hediye edilir. hayvan keserek bayram mı olur diyenler olur, tartışmalar yapılır. her yıl kurban bayramı bir şekilde kutlanır. genelde toplu mesaj atılır, uzun uzun maniler yazılır. mesela:
    bayram geldi hoş geldi
    evlere neşe geldi
    kalkın gidin kapıya
    dostlar bayramlaşmaya geldi, gibi...
    işte bir kurban bayramı daha. ne diyelim kurban bayramınız mübarek olsun islam alemi. artık kuzuyu ineği geçtim de insan kanı akmayan bayramlara ulaşmamız dileğiyle...

    ha unutmadan; bu sene de kurban bayramı hac vaktine denk geldi...
  6. kutlamasini bilmedigimiz baska bir bayram daha. ozunde yardimlasma ve hosgoru olan bir ritueli israf ve firsatciliga hatta barbarliga ceviriyoruz. ufacik cocuklarin bozuk psikoloji sahibi olmalarina, sokakta acemi kasaplarin hayvanlara iskence etmesine, tarim ve hayvancilik kulturunden gelip kurban kesmenin luks olmasina kadar bir cok olumsuzluk var. hac mevsimine hic deyinmiyorum orada kesilip birakilan kurbanlar islam dunyasinda acliga care olacakken colde curumesine yoz yuman otoriteler var iken kimse ibadet yaptigini dusunmesin. sadece dini bir bayramdir gozumde ibadet degildir.

    inananlara saygim sonsuz hepsinin de bayramini kutluyorum, agiz tadi diliyorum.
  7. bayramınız kutlu olsun gençler, abiler, ablalar.. sizler ki sırdaş, muhabbet ortağı, akıl hocası, gece kuşları, insana bazen yanındakilerden daha yakın oluyorsunuz.

    iyi bayramlar.
  8. insan kendini yakın etmeli kendine. başkası yok ya, ondan.
    tüm youreads ahalisinin kurban bayramını kutlarım.
  9. konuyla ilgili bişeyler yazacaktım lakin daha öğrenme aşamasında olduğumu farkettim..sadece şunu yazabilirim şimdilik..kan dökmenin bayramı olamaz.
    zahle
  10. en iyi yanı kocaman bir kalabalığın istanbul'u terk etmesi oldu. trafik insanilesti. boş yollar ve rüzgar çok yatıştırıcıydi.

    bununla beraber dinde yeri olmayan bir bayram bu. insanlar kan dökme ve et yeme arzularına ruhani bir kılıf uydurmanın sarhoşluğuyla vurup parçalıyorlar lakin öyle olmuyor o işler.

    azginliginizi ve ikiyüzlülüğünüzü de alıp gidin.
    zahle