• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.28)
leyla ile mecnun
aynı gün aynı hastanade dünyaya gelen iki bebek yatak olmadığı için aynı yatağa yatırılır. doğar doğmaz birbirlerini buldu diyen aileler birini mecnun birinin adını leyla koyup beşik kertmesi yaparlar. aradan 25 yıl geçer. önce istemeselerde birbirlerini görür görmez aşık olurlar.


  1. ottan boktan tüm dizileri izlemiş olmama rağmen bunu mal gibi izlemedim şimdi arada açıp izliyorum ama aynı his, zevk olmuyor maalesef
    wtf
  2. trt de yayın yapıp trt ye gönderme yapan bir diziydi öylece kaldırılmayı haketmeyen bir diziydi içinizden bir diziydi samimi, sıcak...keşke bitmeseydi.
  3. hayat gibi diziydi leyla ile mecnun. istediğin kadar komedi ve mutluluk barındırıyordu. aynı oranda hüzün ve acı. erdal bakkal kadar gerçek, ismail abi kadar fantastikti anlayacağınız.
  4. Burak Aksak tarafından kitap olabileceği söylenen. kaynak
  5. bugün ofisteki pakistanlı çaycının yaptığı çayı beğenip çocuğa baka baka türkçe anasının gözü çay bee deim ya, tamam, olmuşum ben. en sonunda ismail abiye dönüştüm.

    tanım: çayın erdal bakkalda içilmesi gerektiğini öğreten dizi.

    çay bana !
  6. karar verdim izlemeye başlayacağım dizi. hem yeni bölümü bekleme derdi de yok.
  7. dün kireçburnu sahilinden gemilere el salladım ismail gibi allı pullu takım elbisem yoktu ama tam onun durduğu yerde onun el salladığı gibi yaptım yani içimde aynı duygu vardı.. ''o gemi bir gün gelecek''

    hala yeri doldurulamayan dizi.
  8. geçen gün yavuz abi'nin şiir okuduğu sahnelerden birisini izlerken babam da geldi izlemeye başladı. kendisi bu diziye bir türlü alışamayan insanlardan. aramızda şöyle bi muhabbet geçti:

    - şiir okuyan hırsız mı olurmuş çok saçma!!
    - baba ne biçim laf o, o öyle bir insan mı?
  9. geçtiğimiz günlerde birit sahneleriyle aklıma yeniden takılmış efsane dizi. (bkz: birit)
  10. türk televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizisidir. bu dizideki samimiyet, sıcaklık ve duygusallık başka hiçbir dizide yoktu. kolay kolay da böylesi gelecek gibi değil