1. mutlu
  2. yakın bir tarihte windows ile olan tüm ilişkimi bitirip, komple taşınmayı düşündüğüm işletim sisteminin çekirdeği. şimdiye kadar hep windows'un yanında ikinci os olarak kullanıyordum.

    felsefelerine tamamen ters olarak, ben windows'ta kendimi daha özgür hissettiğim için tamamen geçemedim linux'a şimdiye kadar. o güveni bulamadım. ama aslında belki de buradaki daha büyük etken oyunlardır. arada bir biraz oyun oynamam gerek. hem de fifa 15'i orijinal alarak kendi çapımda devrim yaptığım şu zamanlarda onu bırakıp gidemem.
  3. buzlu
  4. son birkaç yıldır valve'nin desteğiyle oyun sorununu önemli oranda halletmiş işletim sistemi çekirdeği. şu anda steam'de 1900 civarı linux destekli oyun mevcut ve bu sayı hızla artıyor.

    linux oyunları için güncel haberleri buradan takip edebilirsiniz: gamingonlinux
  5. linus torvalds tarafından terminal yazılarak kerneli yazılmaya başlanmış açık kaynak kodlu işletim sistemi.
  6. işletim sistemlerinin en delikanlısıdır.
  7. şaka maka harbiden 6 aydır aynı işletim sistemini kullanıyorum (bkz: linux mint) hala ilk aldığım andaki halinden sapma yok. veya ben hissetmiyorum.

    windows kullansam 2 ayda leş olur, bunda tık yok.
    buzlu
  8. gnu/linux açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin çekirdeğidir. ilk versiyonu linus torvalds tarafından 5 ekim 1991'de yazılmıştır. linux'un kendisi işletim sistemi değildir ve kesinlikle linaks diye telaffuz edilmez.
    moka
  9. işletim sistemi değildir. linux bir kerneldir(çekirdek) bu kerneli alıp gnu projesinin içine koyarsak işletim sistemi olur. (bkz: gnu/linux)
  10. (bkz: #85588) yakın zamanda ubuntu da kuracağım deneme amaçlı. o zaman ki tecrubelerimi de yazacağım.
    pan