1. iktidarda kim olursa onun isine gelecektir. ic guvenlik yasasi gecirilirken uygulanan sansurleri unutmadik. vekiller yayinlaniyor diye sov yapiyorlarsa eger cozum yayini kesmek degil sov yapmayacak vekili oraya gondermektir.
  2. desteklemediğim kampanya.

    bu kampanyayı veya fikri tartıştığımıza göre bizler yangın yerine dönmüş bir ülkede "nasıl doğru yönetim olmalıdır"ı düşünen insanlarız.

    bu kaygının arasında günlük hayattaki koşuşturmacalar sürerken akşam eve geldiğimde "yine neler dönmüş mecliste" diyip izleyebilmeliyim olanı biteni.

    riyakarlık, aymazlık, ukalalık, terbiyesizlik çevremizi bu kadar sarmışken meclistekilerin üslubunun kalitesizliğinden şikayet ederek yayın yasağını savunmak, sadece gözlerimizi kapamak demektir. olanlara müdahale edemediğimiz apaçık ortadayken, yine de bir ümit haberdar olmak yerine gerçekten kaçmak demektir.

    gerçeğin hergün yüzümüze tokat gibi çarptığı bir ülkede meclisteki rahat tavrı yayın yasağıyla daha da ayyuka çıkarmaya yaramaktan öteye geçmeyecek olan bu ateşe bir saman çöpü de ben atmayacağım.
  3. bir gazeteci olarak demokrasi ile yayın yasaklarının ortak bir noktasını göremiyorum. meclis'in temsili demokrasiden çıkıp katılımcı demokrasinin önünü açabilecek uygulamalardan biri meclis tv idi. örneğin, "iç güvenlik yasası" meclis gündemine geldiğinde oradaki tartışmaları izleyebilmek her şeyden önce bir vatandaş olarak beni memnun etmişti.

    sadede gelirsek türkiye'de geniş boyutlu bir yayın yasağı, sansür ve otosansür olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz. mesele bu. sorun bir şeyleri yasaklamak, insanların haber almasını ve bilgi edinmesini engellemek.

    türkiye'de yayın yasağı getirilen konulara şöyle bir göz atalım:
    1) 301 madencinin hayatını kaybettiği soma faciası
    2) 97 kişinin öldüğü 400 kişinin yaralandığı ankara katliamı
    3) mit tırları
    4) ışid'in musul konsolosluğu baskını
    5) dört bakan hakkındaki yolsuzluk soruşturması
    6) ceyhan'daki çocuk cezaevindeki tecavüz haberi
    7) suriye toplantısı haberleri
    8) reza zarrab ile ilgili her şey
    9) 17-25 aralık operasyonları
    10) 34 gencin olduğu suruç katliamı
    11) başbakanlıkta böcek haberleri
    12) bingöl suikasti
    13) 52 kişinin öldüğü reyhanlı katliamı
    14) şike soruşturması
    15) yüksekova'da şehit olan 3 asker
    16) roboski katliamı
    17) aktütün saldırısı
    18) suriye tarafından düşürülen türk uçağı
    19) adapazarı'da 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz haberi

    peki. yayın yasaklarıyla, sansürlerle nereye kadar? her yasak kendi isyancısını yaratır...
  4. gözümüzün içine baka baka neler yaptıkları ortada iken kapalı kapılar arkasında -parti ayırmaksızın- neler yapacakları meçhul. kesinlikle önüne geçilmesi gereken olay.