1. evden çıkarken annem hep, çok geç kalma, diye uyarır beni. ben de ödünç vereceğim kitabı önceden tembihliyorum, çok geç kalma, diye. küçük bir kağıt parçasına evin adresini yazıyorum ve evin kuş bakışı krokisini çizip cebine sıkıştırıyorum, olur da evin yolunu bulamaz diye.

    şaka bir yana, kimseye kitap ödünç etmedim bugüne kadar.

    (bkz: varınca mesaj at)
  2. paylaşılacak şeyler vardır paylaşılamayacak şeyler vardır, benimsediğim bende kalır kimseye veremem.
    d.
  3. güzel bir hareket değildir. ben de mağdurum. ödünç verdiğim kitaplar gelmedi. şikayet edemiyorum. çekiniyorum. ama olsun helal olsun kardeşlerime. yine istesinler yine veririm ama abartmasınlar. düşündüm de benim de ödünç alıp vermediğim kitaplar var. ama olsun nasıl olsa veririm bi gün. aman neyse ödünç aldıklarınızı geri verin.er ya da geç..
  4. bir keresinde ödünç verdiğim kitabı istedim ve pek hoş olmayan bir tepki ile geri aldım. sanırım ödünç alınan kitabın verilmemesi gibi ödünç verdiğin kitabı istemek de kabalık.
  5. e kitap okuyanları fazla da etkilemeyen dert
  6. ali şevki hoca'ya illallah ettirmiş ve şu beyti yazdırmıştır:

    "dest-i gadr-ı müstairadan ziyânım bî hesâb
    tövbe ettim, âriyet hiçi kimseye vermem kitâb"

    (ödünç kitap alanların elinden ziyanım hesabsız
    tövbe ettim artık hiçkimseye kitap vermem)

    bu dertten muzdariplere bir önerim var, ben böyle yapmaya başladım ve huzura kavuştum dostlar. sizden kitap ödünç isteyen kişinin eline kitabı verip, kitap geri geldiğinde sileceğinizi belirtip fotoğrafını çekiyorsunuz, böylelikle yok efendim ben senden öyle bir kitap almadım, yok efendim geri getirmiştim zaten gibi bahaneler birdenbire geçersiz oluveriyor, ben denedim, yüzde yüz çaışıyor. tavsiye ederim.
  7. olumsuz bir durum değildir. düşünsenize o kişi o kitaba her baktığında sizi hatırına getirecek. böyle hatırlanmak gibisi var mı?
  8. ödünç verdiysem, bir süre sonra kesinlikle geri isteyeceğim kitaptır. ödünç aldiysan geri getireceksin arkadaş! ha! eğer getirmeyeceksen baştan söyle ona göre vaziyet alalım!
  9. insanın kendi kütüphanesinde kesinlikle elinin altında olmasını istediği kitapları vardır, bunları zaten ödünç isteseler de vermez, veremez.

    eğer bir arkadaşınıza kitabınızı ödünç vermişseniz, bu kitap zaten sizin gözden çıkarılabilecek kitaplar kategorinizdedir, her ne kadar kabul etmeseniz de. bırakın, üstü tozlarla kaplanacağına belki yeni bir fikir, belki yeni bir umut olarak insanların aklında, gönlünde yeşillensin, kendine orada yer bulsun.
  10. ne abi daha önce okuduğun bi kitabı arada okşayarak tahrik mi oluyorsun diye çıkıştığım eylemdir. kütüphanemde boş boş duracağına elden ele dolaşsın. herkes okusun, bundan güzel bir şey varmı ey yazar sorarım sana?! tabi alan kişi kitabı yakacak niyetine alıyor ise, evet haklısın.