• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.49)
organize işler - yılmaz erdoğan
istanbul'da oto hırsızlığı yapmakta olan bir çetenin reisi bir kovalamaca sırasında intihar etmek üzere olan birinin evine sığınır. hayatını kurtardığına inandığı bu kişiye iş vermek ve hırsızlığa teşvik etmek ister. yaptığının büyük bir hata olduğunu kısa sürede anlayacaktır.


  1. yılmaz erdoğan'ın yazıp yönettiği bir türk filmi.

    !---- spoiler ----!

    oyuncular, senaryo, ses, ışık, görüntü, çekim kalitesi neyse de ben müziklere takıldım. müzikleri "laço tayfa featuring brooklyn funk essentials" adlı albümden alınmış. halbuki bu kadar başarılı ^:bence^ bir filmin müziklerinin de orijinal olması gerekirdi. gerçi nil karaibrahimgil söylüyor bişeler; ama yine de sahnelerdeki müzikler bir an için beni alıp götürüyor. önceden dinlemiş olmanın bir handikapı bu bence. müzikler bana başka şeyler ifade edebiliyor. bu da konsantrasyonumu kaybetmeme sebep oluyor doğal olarak. kendine has bir müziği olmalıydı bence. bu arada filmin web sitesi oldukça başarılı.

    !---- spoiler ----!
  2. "araba nerde" sorusuna her defasında "para nerde?" diye soruyla cevap vermeme ve karşımdakiyle kısır döngüye girmemize sebep olan filmdir.
    neymiş efendim; "türk sineması gelişmiyor" muş. hadi oradan!

    üzerine yazılacak çok şey var elbette. ama ne bileyim, bir predestinaton, bir inception, bir matrix gibi konuşulmaz bu filmle ilgili. senaryolar, fikirler üretilmez. en iyi ihtimalle sosyal ve kişisel çıkarımlar yapılabilir. o yüzden filmi konuşmaya başladığımızda senaryoyu tekrar ediyor oluruz.

    izleyin; beğenmezseniz bilet benden. (*:yeniden vizyona girmese bari)
    "ya müşşüm bey biji öldüyün gitşin. biji daha topağlamaya imgan yoggi"
  3. çok iyi iştir. "burada müslüm denen bir hıyar varmış?!?" repliği ile başlayan 7 dakikalık kısa video devamlı izlense sıkılmayacak şekilde mükemmeldir.
  4. !---- spoiler ----!

    filmin başında demet akbağ'ın canlandırdığı karakter kütle çekimini anlatmak için şöyle bir cümle kuruyor: " güneş, galaksimizdeki en büyük kütle olduğu için..." sanırım güneş sistemimizdeki demek istediler. gerçi o kadar kusur kadı kızında da olur. güzel film, güzel.

    !---- spoiler ----!
  5. siyasetin şimdiye nazaran iç-içe olmadığı dönemlerde çekilmiş bir film ve kadrosu gayet sağlamdır. tanıdık bir çok yüzü bu filmde bulabilirsiniz.

    herkes gibi benimde istemsiz olarak kullandığım 'araba nerde' olayına aynı tepkiyi veriyorum.

    türk filmleri içerisinde başarılı diyebileceğim filmlerden biridir organize işler.
  6. yilmaz erdoganin zirve yaptigi film. bu filmle ilgili soylenecek cok sey var. kesinlikle turk sinema tarihinin en basarili filmlerinden birisi. oyuncu kadrosu adeta bir all star.

    film cok hayatin icinden. perdede cok tanidik figurler var. bu yuzden hemen isiniyorsunuz. oyunculuklara soyleyecek bisey bulamiyorum. world class.

    her sahne dusunulmus. ayrintili sahneler, muzikalti sahneler, hareketli sahnelerdeki cekimler..

    espriler en ust duzey. ilk cocukken izlemis ve cok anlamamistim. gecenlerde tekrar izledigimde ne kadar muazzam oldugunu gordum. ici bos recep ivedik esprileri degil. saf mizah.

    siddetle tavsiye ederim.