• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
Yazar Füruzan
parasız yatılı - füruzan
birbirinden bağımsız on iki öyküden oluşan kitabın temel teması ana-kız ilişkileridir. kitaptaki öykülerin kahramanları zengin akrabaların yanına sığınmış insanlar, fakir düşmüş asilzadeler, el kapılarından medet uman hizmetçiler, beslemeler, çocuklarıyla hayatta kalmaya çalışan anneler, büyük şehirde tutunmaya çalışan insanlar, kimsenin istemediği çocuklardır. ana kahraman genellikle kadındır.(vikipedi)


  1. güzel hikayedir. gecenin öteki yüzü gibi güzel isimli güzel bir kitap yazmış füruzan'nın fakir çocuklarını kesit öyküsü ile bize sunduğu hikayesidir. belki öykündüğü yaşar kemal etkisini atabildiği yegane öyküdür, bana göre...
  2. öykülerde değişik bir tat var ne güzel diyebilirim ne de çirkin
  3. öykülerin en belirgin ortak noktası kadınlar. ister varlıklı bir burjuva ailesinde olsun, ister fakirlikle boğuşmak zorunda kalsın, füruzan kadınları çok başarılı bir şekilde karakterleştirerek bizi etkilemeyi başarıyor.

    benim en sevdiğim öykü "su ustası miraç". ah vedat, ah güzel oğlan...ne demişti savcıya kendisine "hukuk okudun değil mi?" diye sorduğunda: "güçlülerin yönettiği hukuku."

    bu, füruzan'ın 3. kitabı oldu okuduğum. son zamanlarda kitap okumaktan bu kadar keyif ve daha da önemlisi huzur bulmamıştım. okumayanlara kesinlikle tavsiye ederim