1. (bkz: keşke)
    geçmişin değistirilemezliğinin verdiği acı, ayak serçe parmağı masanın kenarina çarptığında cekilen acıyla yarışır. çok kötü
    yok
  2. kîmî tutkular rehberimiz olur hayat boyunca sorgulamadan peşlerinden gideriz o anki zaman diliminde bir nevi iç güdülerimize gõre hareket ederiz ve sonradan insan anlar ki...
    bence pişmanlık karşı tarafa duyulan bir his değildir...`(!)`
    insanın kendi karakterine yakıştıramadığı ve iç gûdülerinin kurbanı olduğu için bir nevi kendisiyle cebelleşme hissidir pişmanlık...
  3. pişmanlığın en büyük faydası belki de; zamanında yaptığınız ya da yapamadığınız durumlar hakkında size navigasyon hizmeti vermesidir. fazla da üzerinde durup zaman kaybetmeyin ki hayatın içinde gömülü duran hazineleri bulmak adına ve en önemlisi enerjiniz tükenmesin.

    ayrıca (bkz: ruminasyon)
  4. dost zannettiğiniz kişilerin, meğer köprüyü geçene kadar dost olduğunu; yıllarınızın, geçen zaman içerisinde anılarınız ve maddi-manevi paylaşımlarınızın yalandan ibaret olduğunu öğrendiğinizde yaşadığınız fakat elinizden gelen bir şey olmama durumu.
  5. yeniden aynı hatayı yapmamaktır. akıllanmaktır. olgunlaşmaktır. pişmanlık çok güzel bir duygudur. birçok ders çıkarabileceksiniz bunun sayesinde. belki yıllar sonra aynı pişmanlığı yaşacayacaksınız. ama o gün üzülmeyin, kendinizi sorgulayın.
  6. bu bağlamda hakedecek kadar önemsediğiniz birisiye, salaklık edip pişman olmakla kalmayın gönlünü tekrardan kazanın karşınızda ki kişinin.

    haketmeyen biriyse pişman olup düşüncelerinizde bile saklamayın, değmezler
  7. yoktur korkak insanlar vardır. hareket etmekten çekinen zamanı donduran sonra kendine zulmeden. hayat akıyor. izlemeyin. gidin ve hayatı sizi pişman ettiğine pişman edin.
  8. telafisi olan mı yoksa olmayan mı ?