• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
pitch perfect - jason moore
beca (anna kendrick) karşısındaki insanın ağzından çıkan sözleri dinlemek yerine kulaklıklarından çıkan sesi dinlemeyi tercih bir kızdır. yeni okuluna vardığında, kendisini ortak noktaları birlikteyken güzel şarkı söylediklerini düşünen kaba kızların, tatlı kızların ve tuhaf kızların arasında bulur. beca bu vokal grubunu sıradan düzenlemelerinin ve mükemmel armonilerinin dışında çıkarınca, okulun amansız akapella dünyasının en iyisi olmak için mücadele etmeye başlarlar. peki, bu sürecin sonunda kızları neler bekliyor?


  1. hayatımda izlediğim en klişe filmlerden biri. klişeler boşuna klişe olmuyor da bi görüştür tabi ama her karakterin dibine kadar klişeye boğulduğu bir film daha önce hiç izlememiştim sanırım. belki the breakfast club - john hughes ama o da 1985 filmi neticede, yılıyla değerlendirildiğinde olabilir. aa a walk to remember'ı unutuyodum nerdeyse, o bunu da geçebilir. neyse işte klişe top 3'ümde 2 numarada diye düzeltiyim.

    başrolde okula yeni gelen ve herkesten farklı bir kız, esas kızın aşık olmaması gereken ama tabiki aşık olduğu esas oğlan, dünyayı sikine takmayan ve her an bi delilik yapabilicek şişko eğlenceli kız, uyuz kendini yenilemeye kapalı yeni kızı aralarına katmakta sıkıntı çıkaran grup lideri vs. vs. tabi sadece karakterler değil filmin kurgusu da aşırı klişe. akapellayı severim normalde filmlerde dizilerde karşıma çıkarsa o sahneleri 2 kez izlerim burada da akapella performansları güzel ama film olarak maalesef klişelerde boğulmuş. hayatında daha önce film izlemiş ve bir kompozisyon yazmış hemen her insan bu filmin senaryosunu yazabilir bence.