1. başlıkta okuduğum yorumlardan da anladığım kadarıyla davulcumuzun çıkardığı sesten rahatsız olan arkadaşlarımızın sayısı hiç de az değilmiş. peki ben rahatsız oluyor muyum diye soracak olursanız; hayır, aksine hoşuma gidiyor. ama meselâ yolun ortasında insanları rahatsız edecek derecede yüksek ses ile müzik dinlemek de hoşuma gidiyor. eğer benim gibi yüksek ses ile müzik dinlemekten rahatsız olmayan insanların ya da davul sesinden rahatsız olmayan insanların yaşadığı bir yerde olsaydım bunları yapmam yanlış olmazdı. hem bildiğim kadarıyla davul sesini duymanın dini açıdan bir zorunluluğu da yok. böyle basit bir şeyde bile toplum halinde yaşayan bizlerin, toplum içindeki diger insanların huzurunu bozmamamız gerektiğini farketmemizin çok zor olmadığını düşüyorum.
    nagan
  2. yine şarkının en güzel anında geldi, bunda da sesi kısmama gerek yok değil mi?^:swh^
  3. kafa siken gereksiz bir meslek. zaten başım ağrıyor gecenin bir yarısı bam bam bam bu ne ya sanki alarm denen bir şey icat edilmedi.dinini çok seven kurar alarmını yapar sahurunu ne gerek var oruç tutmayan insanları rahatsız etmeye anlamıyorum.
  4. bazı geleneklerin eskidiğini kabul etmemiz onların da rafa kaldırılması gerekir. nasıl eski ramazanlar kalmadı deniliyorsa ramazan davulcusu da eski de kaldı. artık sahura kalkmak için böyle bir etkene gerek yok. olmadığı için insanları rahatsız ediyor ya zaten. tutan var tutmayan var, herkes uyanmak zorunda mı bu kadar korkutucu ve gürültülü bir şekilde uykusunun en orta yerinde? bazı sembolik şeylerin de sonunun gelebileceğini kabul edip zorlamamak lazım.
  5. sahur alarmı.
  6. bizim mahalleye manyağın birini vermişler. hayatımda böyle bir şey görmedim. bütün gücüyle vuruyor adam, toy mudur nedir. sanırsın ev yıkılıyor gece yarısı. kardeşim kültürel değer bilmem ne, zangır zangır vurmanın alemi yok. kibarca vur bir iki mani oku, geç git. herkesin saati telefonu var zaten.
    abi
  7. hırsızdırlar, gaspçılık yaparlar. işi gücü olup da bu işi yapan görmedim.
  8. içerken sahura erişenler olur bazen ilişmeyin bu abiye ille de şarkı çaldıracam diye tutturmayın gerek yok
    mutlu
  9. eskiden köylerde ağaların evinin önünde istek parça çalan ve iyi bir bahşiş alan davulculardı. şimdi ise mafya gibiler.
  10. kalba