• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.86)
room - lenny abrahamson
24 yaşındaki joy (brie larson), 7 yıl önce old nick (sean bridgers) dediği bir adam tarafından kaçırılmış ve o günden bu yana evinin arkasındaki küçücük bir kulübede jack ile tutsak olarak yaşamaktadır. gerçek dünyayı hiç bilmeyen oğlunu bu idare etmeye çalışsa da bir gün gerçek dünyayı da tanıması gerektiğini anlar. bu hapis hayatından binbir güçlükle kaçarak ailesinin yanına sığınan joy için şimdi bir başka zorlu sınav başlayacaktır. gerçek hayatla hiç karşılaşmamış jack'i yepyeni bir hayata adapte edebilmek, aynı zamanda kendi hayatına da kaldığı yerden devam edebilmek.


  1. bu filmin ilk yarisi hakikaten guzel... jaycee dugard'in gercek hayattaki hikayesini andiriyor biraz... yalniz ben bu filmin niye bu kadar yere gige sigdirilamadigini anlamadim sahsen...

    ecnebilerin "oscar bait" diye tanimladigi filmlerden bence... belki de yonetmenin secimi ama film cocugu kullanarak duygusal zayifliklarimiza hitap etme cabasinda. hikayesinin onemli ayrintilarini ustun koru islemis... ya da ben anlamamisim, o da mumkun..
  2. son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden. hem etkileyiciliği hem oyunculukları hem konusu. özellikle ufaklığın oyunculuğu muazzamdı bence. oscar a aday olmamasına şaşırdım ama eminim ki ilerde çok daha fazlasını yapıcak bu sektörde.
  3. fazlasıyla iyi olan filmdir. tek bir olay beni tatmin etmedi o da jack'in dünyayı tanıma evresinin kısalığı, biraz daha uzun tutulsa tadından yenmezdi hocam.
  4. room kesinlikle izlenmeye değer bir film. filmin ilk yarısı çok güzeldi ikinci yarısı muhteşemdi. çocuk oyuncu kesinlikle filmin tek yıldızıydı. onu izlemekten, mimiklerini, ses tonunu, cümlelerini, verdiği tepkileri incelemekten kendimi alamadım.

    !---- spoiler ----!

    "keşke şimdi odada olsak." bence filmin mesajlarından en etkili olanı. mutlu olduğun yer asıl senin dünyan. insanların tepkilerinden, kötü bakışlarından, eleştirilerinden uzakta sevdiğin insanlarla yaşamak. 5 metrekare olsa da yeter.

    !---- spoiler ----!
  5. brie larson oscar'ı gerçekten haketti mi tartılışır ama akademinin kararı nihayetinde. kurgusuna gelirsek film gerçekten güzel ve sürükleyici, yaşanılan travmalar gerçeğe yakın ve bir o kadar da soğuk. filmi izlerken üşüyeceksiniz, hayret edeceksiniz ama inanacaksınızda. mutluluğun aslında dünyayla alakası olmadığını, dünyanızla alakası olduğunu farkettiğinizde.
  6. bad boy bubby filminden esinlenmiş biraz çakma bulduğum film. bad boy bubby den sonra zayıf kalan bir senaryo.
  7. kafamda deli sorular

    spoiler icerebilir

    kizin babasi neden torunun yuzune bakamiyor? nedir yani?
    old nick neden cocukla muhabbet etmiyor? annesi mi yasaklamis?
    annesi yasaklasa da bir baba cocuguyla muhabbet etmek istemez mi?
    yoksa baba cidden oldnick degil mi?
  8. güzel bir filmdi. brie larson oscar'ı hak etmedi bence ama o sene ne yazık ki alicia yardımcı rolde olarak aday gösterildi ( ki bence yanlış, baş rol gerdaydı yani ) ondan dolayı rakip yoktu deyip sıyrılttılar kadını bence. film hoş ama
  9. buradaki yorumları, hatta başka bir yerde de "bu filmde gözünden yaş gelmeyenin insanlığından şüphe duyarım" yorumunu okuduktan sonra diyebilirim ki ben baya...neyse.

    kaçırılıp rehin tutulan, bu filmdeki gibi bir işkenceye yıllarca maruz kalmış insanlara ilişkin bir çok örnek var, özellikle abd'de. film de bize bizim topraklara biraz uzak bir konuyu (evde tüm gün kocasını beklerken perdeyi aralayıp bakması yasak olan kadınları, evlilik içi tecavüzleri bu duruma yakın görsem de ayrı tutayım), emma donoghue'nin kitabından uyarlayarak (kitapta da olaylar çocuğun gözünden anlatılıyor) ele almış. ve bence bu yüzden, yani gerçek olaylara dayanmayıp kurgu üzerinden ilerlediği için yeterince iyi işlenmemiş bir film olmuş.

    filmin mantık hatalarını görmezden gelsek, önemli ayrıntıların üzerinden atlanmasını tercih diyerek bir kenara bıraksak bile elimizde kalan bir çocuğun üzerinden yumuşak karnımıza oynayan bir film oluyor. neden bu kadar beğenilmiş hala anlayamıyorum.

    bu işkenceye maruz kalmış gerçek bir mağdurun kendi kaleminden hikayesini okumak isterseniz (bkz: çalınmış hayat - jaycee dugard)
    mesut