1. mevlana'ya sormuşlar : " sevmek mi sevilmek mi " diye, sevmek demiş. çünkü sevildiğinden hiçbir zaman emin olamazsın.
  2. ikisinin de karşılıklı olması.
  3. kimin neye ihtiyacı varsa o olsun yahu diyeceğim demesine ama hem kendimde hem de çevremde gördüğüm kadarıyla kadınların sevmeye, erkeklerin sevilmeye ihtiyacı var.

    çünkü erkek mal, seven olursa sever bir şekilde. duygusal bir yaratık.

    kadın öyle değil mesela. mantığıyla hareket eden bir yaratık. karşısına hesap kitap yapmasına gerek kalmayacak kadar tutulacağı biri gelse de sevse. bu pek mümkün değil. çünkü zaman akıyor ve haliyle değişime uğrayan düzene ayak uydurup uyduramadığını denetlemek istiyor kadın karşısındaki kişiyi.

    aman ya banane, ne saçmalıyorsam artık. sıkıldım kendimden. :) he birde edebi ve hüzünlü bir hava katmışım yazdığıma. utandım vallahi. :))
  4. herkes sevilmek ister tabii ki ama kendi anlayışına göre sevilmek; sürekli aşk sözcükleri/ iltifatlar duymak isteyen de vardır, sözsüz ama tavırlarla, basit gibi duran tepkilerle değerli olduğunun hissettirilmesini isteyen de, hediye isteyen de, her istediğini yapacak kadar kör aşık isteyen de vardır. Karşıdaki insanın sevgi anlayışı buna uymayabileceği için çatışmak çok mümkün, O'nu olduğu gibi kabul edebilmek gerek, ha bu zor mu zor, çevresel etkenlerden etkilenmeye açık olunuyor mu olunuyor.(*:soru cevap kanalı başlığı diye monologu abarttım evet :))

    Sevmek desek o da ayrı problemli; platonik aşkın ulviliği ne kadar övülse de insan içten içe illa ki arkadaşça da olsa bir değer, ilgi istiyor . olmayınca ya da daha çok değerli biri görülünce de üzülüyor. bu konuda zeki müren şöyle demiş.

    sevme beklentisi/şekli uyumlu ve karşılıklı olan aşklar yaşansa keşke...
  5. sevilmek. zaten beni seven ve bunu belli eden birini ben de severim olağanüstü bir durum yoksa.
    wtf
  6. ben "sevmek" tarafını bilirim "sevilmek" tarafını başkasına sorunuz.
  7. sevilmek açık ara iyidir bence. zira insanı sevdiğine pişman ediyorlar.
  8. sevmek çünkü sevmediğiniz bir insanın size bakışıyla sevdiğiniz bir insanın size bakışı bile üstünüzde aynı etkiyi yaratmaz. sevmediğiniz birini gecenin üçünde aramak istemezsiniz, ne kadar çok sevilseniz de. yüzüne bakıp içinizden şarkılar söylemek gelmez, bir kez sarılmak için günlerce beklemezsiniz. sevmek çok güzel bi şey ya. sevin.
  9. "seni seviyorsam bundan sana ne" demek cogu zaman kolaya kacmak gibi gorunse de, isin temeli "bencillik" e dayandigi icin cevabi "sevmek" olan soru.
    sevilmek, karsilastigim (bazen de sevdigim) cogu insanin kiymet bilmedigi, degersiz bir sey olmustur.
    "beni kimse sevmez" diyenlerin halt yedigini dusundugum, "tabi sevmezler, su verdigin tepkilere baksana" dedirten insanlari haric tutarak sevmenin daha kiymetli bir sey oldugu kanisindayim.
    eh, eger kiymeti bilinmeyecek bir seye tutuluyorsaniz bu size pekala vakit kaybettirebilir. vakit kaybettirmemesi acisindan soruya politik bir yaklasimla, "sevilmenin kiymetini bileni sevin" diyerek buradan uzaklasiyorum.
  10. pıtır pıtır kıracaksanız kendinizi sevdirmeyin olur mu? (bkz: kime diyorum ben)