• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.50)
sideways - alexander payne
california'nın sahillerinden yola şarap tatmak için çıkan 30'lu yaşlarındaki ikili miles ve jack beklenmedik bir şekilde olgunlaşmaya başlıyorlar. ve bu birbirlerine hiç benzemeyen ikili çok geçmeden kendilerini şarap, kadın ve kahkaha içinde buluyorlar.


  1. alexander payne'in 2004 yapımı adeta ödüllere boğulan filmi. kafa olarak birbirine hiç uymayan, biri evlilik arifesinde, diğeri dul iki arkadaşın şarap tatmak ve belki de son kez erkek erkeğe vakit geçirmek için çıktıkları yolculuk ve bu yolculukta başlarından geçen olaylar, yaşadıkları ruhsal değişimler, payne'in kendine has mizahının süzgecinden geçerek önümüze geliyor bu filmde. işinde ve özel hayatında başarısız miles karakterini canlandıran paul giamatti ise umutsuz bir kaybeden karakterini oynamıyor, adeta yaşıyor.

    film aynı zamanda bir çeşit şarap güzellemesi. öyle ki hayatında şarap içmemiş bir insanın dahi ilgisini çekebilecek görüntüler ve bilgilerle dolu. kısacası zaten ilgi çekici filmin içinde bir de şarap belgeseli var; o kadar ödülü neden aldığını anlamak sanırım çok zor değil.
  2. 2004 yapımı, şarap kültürüyle hayatın bazen basit, bazen hüzünlü, bazen komik yanlarını gayet hoş diyaloglarla harmanlamış aynı şarap gibi insanda buruk ve hoş bir tat bırakan bir film...
    şarapla izlenmesi tavsiye olunur.
  3. çok hoş, naif bir yol filmi.şarapla ilgili bir sürü şey öğrenebileceğiniz bir film.
    miles ve maya'nın, arkadan gelen tek notalı müzik eşliğinde pinot ve cabernet şarapları, üzümün nasıl yetiştiğiyle ilgili yaptıkları metaforik sohbetleri çok ama çok güzeldi.
  4. estetik kaygıları olan film.
    sde
  5. film komedi filmi ama öyle buruk ve hüzünlü ki, gülme insanın boğazında kalıyor bazen.. beklentiler ve hayal kırıklığı üzerine çok güzel bir film.
  6. miles'ı alıp bağrıma basasım gelmişti, biten ilişkisinin ardından tuttuğu yası, bir türlü basılmayan kitabının verdiği eksiklik/başarısızlık/yetersizlik duygusu ile beni hüzünlere gark etmiştir.

    filmi izledikten sonraki her şarap içişimde miles bir yerlerden bana göz kırpar. duygulu bir içki şarap.
    b-612